Bunda János festményei a Csepel Galériában

Kategória: Közélet 2016. április 01. péntek, 12:07

bunda7Március 31-én zsúfolásig megtelt a Csepel Galéria kiállítóterme, ahol Bunda János István festőművészt köszöntötték tárlatának megnyitóján. A Jedlik Ányos Gimnázium rajz, vizuális kultúra és művészettörténet tanárának kiállítására számtalan tanítvány ellátogatott. 


A galériában most látható képek zömében magángyűjteményben vannak. Tehetséges alkotójuk művészi ambícióit már négyéves korában felfedezte. „Azért festek, mert nem tudok róla beszélni” – mondta el oldalunknak a festőművész. Hozzátette: „A festészet számomra nem okoz olyan nagy örömet. Pontosan azért, mert ha kitalálok valamit, heteken, akár hónapokon keresztül hordom magamban. Amikor pedig a megvalósításra kerül a sor, akkor azonosulok azzal a problémával, hogy ott az anyag nem mindig azt hozza felszínre, ami lélekben bennem van. Ha befejezek egy képet, soha nem érzem azt, hogy az történt meg a felületen, ami belül van. Valószínű, ezért kezdem a következőt, mert hiszek abban, hogy egyszer megcsinálom.”

 

A Csepeli Városkép Kft. szervezte kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. Ezután a Jedlik Ányos Gimnázium képviseletében Bese Benő intézményvezető virágcsokrot adott át a művész feleségének, majd a galéria baráti körének nevében Pálffy Katalin szobrászművész Csepel borával köszönte meg az alkotó munkáját.

A kiállítás megtekinthető április 22-ig,hétfőtől csütörtökig: 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (1215 Budapest, Csete Balázs u. 15.Tel.: 278-0711).

 

Csepel.hu

bundabunda2bunda3bunda4bunda5bunda6bunda7bunda8bunda9

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail