Nyomtatás

Biztonsági problémát jelent az illegális bevándorlás

Kategória: Közélet 2016. március 23. szerda, 14:37

1458732976 06 e1458734159834Továbbra is komoly belbiztonsági és nemzetbiztonsági problémát, valamint összefüggést jelent a terrorcselekmények elkövetésével az illegális bevándorlás – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd.

Rendkívüli zárt ülést tartott szerdán az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Az ülésen Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója, Papp Károly országos rendőr-főkapitány, valamint a polgári és katonai titkosszolgálatok képviselői tájékoztatták a képviselőket a tegnapi brüsszeli eseményekről és azok magyarországi vonatkozásairól.

Németh Szilárd az ülést követően elmondta, továbbra is komoly belbiztonsági és nemzetbiztonsági problémát, valamint összefüggést jelent a terrorcselekmények elkövetésével az illegális bevándorlás.

A migrációval kapcsolatban emlékeztetett, eddig közel másfél millió ember érkezett Európába, jelentős részük ellenőrizetlenül, illegálisan.

A bizottság fideszes alelnöke arról is beszélt, hogy uniós szinten nem teljes egészében kiforrott a 28 tagállam titkosszolgálatainak az együttműködése, mindazonáltal gyors és hatékony együttműködésről lehet beszélni.

Németh Szilárd szerint nem a rendőrség, nem a nyomozó hatóság és nem a titkosszolgálatok követtek el hibát a terrorcselekmények bekövetkezte előtt, hanem azok a migránspárti, elsősorban baloldali politikusok és bürokraták, akik folyamatosan támogatták az illegális bevándorlást.

A képviselő hangsúlyozta, a kettes terrorfokozat és a néhány nappal korábban az ország egészére kihirdetett tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartása és meghosszabbítása a magyar emberek és a magyar családok biztonsága érdekében történt. Tájékoztatott, a két intézkedés azzal is jár, hogy az ország területén a honvédség mind határőrizeti, mind belbiztonsági feladatokra igénybe vehető. Ezen kívül a TEK állományát továbbra is riadókészültségben tartják, a szervezet elvégzi őrzési feladatait, valamint a rendőrség is fokozott készültségben van – tette hozzá.

Németh Szilárd megjegyezte, a jobb és baloldali ellenzék most egymás sarkát tapossa, hogy milyen módosító indítványokat kellene gyorsan beadni és lefölözni a politikai hasznot. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, vannak, akik most a TEK megerősítését szorgalmazzák, ezzel szemben korábban minden pénzt elvettek volna a szervezettől – utalt a fideszes képviselő az MSZP-s Demeter Márta és Harangozó Tamás legutóbbi költségvetési módosító indítványára. A politikus példaként említette a Jobbikot is, hiszen a beadványuk szerint korábban el akartak venni 4 milliárd forintot a TEK-től.

Forrás: Fidesz.hu

Utoljára frissítve: 2016. március 23. szerda, 15:12