Csepeli baloldal: a migrációs terrorveszély politikai hisztéria Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. március 23. szerda, 08:39

Horvath Szenteczky Szabo 01Politikai hisztériakeltésnek és hangulatkeltésnek nevezték a csepeli balliberális pártok az önkormányzat javaslatát, amelyben Csepel is kiállt a kötelező betelepítés és a terrorveszély növelése ellen. A párizsi és a brüsszeli terroristák között többen voltak, akik a migránsok között, Magyarországon keresztül jutottak Szíriából Nyugat-Európába. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár hivatalosan Gyulán lakó képviselője ehhez képest még mindig 15 ezer migránst szeretne itt letelepíteni.

A brüsszeli terrortámadás után nincs olyan párt Magyarországon, amely ne fejezte volna ki gyászát és sajnálatát a több mint harminc áldozatot követelő merényletek miatt. Néhány héttel a terrorcselekmények előtt azonban ugyanezek a balliberális pártok még tagadták, hogy a migráció és a kötelező betelepítések növelnék a terrorveszélyt. 

 

2016. január 26-án a csepeli önkormányzat testületi ülésén is ez történt. Akkor az MSZP, a DK és a PM képviselői mondtak nemet arra, hogy Csepel is támogassa Magyarország küzdelmét a kötelező betelepítések elutasításában. Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, a párt fővárosi alelnöke a vitában fel is szólalt, és azt mondta: a kötelező betelepítések és ezzel a terrorveszély növekedésének elutasítása "nem más, mint politikai haszonszerzés és hangulatkeltés", amiben nem kívánnak részt venni. Dobák István MSZP-s politikus ehhez még hozzátette: "ennek tárgyalása a menekültek elleni hisztéria egy újabb állomása". Dobák azt is megjegyezte: nem érti, miért kell olyan dolgokkal foglalkozni, amik még nem történtek meg, hiszen Magyarország nem fogadta be a "menekülteket". A csepeli MSZP-s, DK-s és PM-es politikusok ezek után nem szavazták meg a javaslatot.

 

A Gyulán lakó politikus 15 ezer migránst telepítene be

 

Szabó Szabolcs nem csak a migránsok kötelező betelepítést támogatja a pártjával, de ezen felül még 15 ezer migránst telepítene le önszorgalomból. Ebben az sem rettenti meg őt és pártját, hogy a terrorveszély mellett a szexuális erőszak is megnövekedett a 70-80%-ban férfiakból álló "menekültek" szállásai körül. A párizsi terrorcselekmények után Szabó Szabolcs az illegális migrációt védve a Facebook-oldalán megjegyezte: "jól látszik, hogy egy belga és egy francia csoport szervezete és hajtotta végre a merényleteket. A háttérből pedig egy most is Szíriában harcoló francia állampolgár lehet a felelős, aki a Franciaországból és Belgiumból nagy számban Szíriába utazó, az ISIS-hez csatlakozó francia és belga állampolgárok kiképzéséért volt a felelős."

 

Szabó és pártja még azt is tagadják, hogy a magyarok többsége elutasítja a migránsok kötelező betelepítését. Szerintük az emberek kétharmada nem elutasítja, hanem támogatja a kvótát. „A lakosság kétharmada a kvótarendszer mellett van, amit szakmai alapokon nyugvó kutatással mértek fel, nem a Fideszre jellemző irányított és így hamis eredményeket mutató kamufelméréssel. Szóval az emberek azt szeretnék, hogy a menekülteket osszuk szét az Uniós tagállamok között. Aki ellenkezik ez ellen, az az emberek akaratával megy szembe.” – hangsúlyozta erről a Facebook-oldalán.  

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2016. március 23. szerda, 08:47

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail