A Föld óráján világszerte lekapcsolták a fényeket Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. március 20. vasárnap, 08:36

foldorajaSötétbe borult szombat este 20.30 és 21.30 óra között Csepel néhány utcájának és terének díszkivilágítása. Lekapcsolták a villanyt a Teller Ede szobornál (XXI., Károli Gáspár utca), a Weiss Manfréd szobornál (XXI.,Weiss Manfréd út), a Nepomuki Szent János szobornál (XXI., Szent Imre tér), a Csepeli Evangélikus Egyházközség templomnál (XXI., Kiss János Alt. u.), a Csepeli II. Jézus Szíve plébániánál (XXI., Sas u.), a Csepel-Királyerdői Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomnál (XXI., Szent István út), a Budapest-Csepel-Központi Református Egyházközség templománál  (XXI., Károli Gáspár utca), valamint a Szent Imre téri szökőkútnál.

A kerület a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott a Föld órája környezetvédelmi kezdeményezéshez, a fent leírt időszakban közel egymilliárd ember oltotta le a villanyt világszerte, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) által 2007-ben indult nemzetközi önkéntes kampány a magánszemélyek, vállalatok, civil szervezetek, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra fókuszálja.

A Radnóti Miklós Művelődési Ház munkatársai is bekapcsolódtak az akcióba, szombat este fél kilenctől egy órára egy közös gyertyafényes éneklésre invitálták az érdeklődőket. A „Kapcsolj le minden elektromos készüléket, villanyt!” felhívásra érkezők különféle hangszereket hozhattak magukkal és együtt zenéltek Csetverikov Ivánnal. Mindenki vendég volt egy teára.

AZS

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail