Megnyílt a Csepeli Művészeti szemle

Kategória: Közélet 2016. március 08. kedd, 15:05

TBE 1711Idén több mint 850 diák nevezett be a március 7-én indult Csepeli Művészeti Szemlére, melynek ünnepélyes megnyitóját a Kék Általános Iskolában tartották. A képzőművészeti kategória díjait is átvették a tanulók alkotói munkájukért, rajzaik az iskola galériájában március 28-ig tekinthetők meg.

 

 

A csepeli önkormányzat a 9 napon keresztül zajló versenyek lebonyolításához közel 400 ezer forinttal járult hozzá – tájékoztatta a megnyitó résztvevőit Morovik Attila alpolgármester.

Beszédében emlékeztetett a több mint húsz éve megrendezett első Kulturális Szemlének nevezett rendezvényre, akkor még csak ének, és vers- és prózamondó kategóriákban indulhattak a résztvevők. Mára ez kiegészült hangszeres zene, szóló- és csoportos ének, báb és színjátszás, valamint mozgásművészeti ágakkal.

A szemle céljai, a tehetségek felfedezése, és a kultúrát értékként elfogadó felnőtt nevelése – hangsúlyozta a megnyitón az alpolgármester, majd megköszönte a felkészítő tanárok kitartó munkáját, és a versenyzőknek sok sikert kívánt.

A rendezvényen a Kölcsey Ferenc Általános Iskola Emberkék színjátszó csoportja adott műsort.

Ezután a képzőművészeti kategória képviseletében a zsűri elnöke, Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola vezetője szólt a gyerekekhez. Magas színvonalúnak értékelte a csepeli diákok munkáit, és bíztatta őket az alkotáson keresztül saját környezetük értésére, s annak minél fantáziadúsabb kifejezésére. A szakember szerint nem arról szólnak a rajzórák, hogy mindenkiből művész legyen, a kreatívvá válás egy folyamat része.

 

A képzőművészeti pályázatra 183 pályamű érkezett, amelyekből Geisbühl Tünde és Illyés Gábor rendezett tárlatot. A résztvevő diákok dicsérő oklevelet vettek át Lázár Zsuzsától, a legjobban teljesített tanulók pedig korcsoportonként bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítésű díjakat kaptak Morovik Attilától, Tóth János tankerületi igazgatótól és a szervező Nagy Imre ÁMK képviseletében Tóth Endre intézményvezetőtől.

A március 22-ig tartót művészeti szemle további helyszínei a korábbi évek hagyományait követve a Nagy Imre ÁMK (alsós és felsős vers- és prózamondó, báb és színjátszó), a Fasang Árpád Zeneiskola (hangszeres zene), a Radnóti Miklós Művelődési Ház (mozgásművészeti), valamint a Mátyás Király Általános Iskolában (szóló- és csoportos ének) lesz. A győztesek gáláját a Királyerdei Művelődési Házban április 28-án rendezik meg. Az érdeklődők a versenyeredményeket folyamatosan követhetik az alábbi facebook oldalon:

https://www.facebook.com/Csepeli-M%C5%B1v%C3%A9szeti-Szemle-721551391212899/timeline?ref=page_internal

 

A mostani képzőművészeti kategóriában díjazottak névsora docxEBBEN A WORD dokumentumban olvasható.

 Antal Zsuzsa

Fotó: Tóth Beáta

" alt="TBE 1715" width="250" height="166" style="float: left;" />

 

 

Utoljára frissítve: 2016. március 08. kedd, 15:31

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail