Rendhagyó tanítási nap a Jedlikben

Kategória: Közélet 2016. március 08. kedd, 10:12

 

Jedlik EU2016. március 5-én került megrendezésre a Jedlik Ányos Gimnáziumban a The Ice/Bear Project és a Prime Time Communications jóvoltából egy rendhagyó tanítási nap, amely keretein belül a diákok érdekes és izgalmas feladatokban tesztelhették és mérhették össze tudásukat az Európai Unióról.

A 9 órai megnyitó után közel 700 diák özönlött ki a tornateremből, hogy belekezdjen az egész délelőttön át tartó megmérettetésbe. Eközben a DiákrEPorters verseny tagja sem tétlenkedtek. A The Ice/Bear Project csapata: Kiss Enikő, Ruha Tábita, Magos Norbert és Virga Szabolcs zöld egyen pólójukban kitűntek a tömegből, ahogy az állomások között járva
próbálták minél színesebb és izgalmasabb formában dokumentálni a nap történéseit. Miközben a diákok vonultak egyik állomásról a másikra, megtekinthették az első emeleti aulában az EU témában készült osztályplakátokat. Az állomásokon nagy élet folyt: voltak kérdések híres emberekről, vadvilágról, nemzetek eledeleiről, diákjaink töltöttek ki vaktérképet, másztak kötelet, és készítettek PET palackból malacot. Az esemény végén a diáksereg újra a tornateremben gyűlt össze, ahol sor került az eredményhirdetésre: az első három helyezett osztály nagy értékű utalványokban részesült. De a csapat nem csak beszél a környezetvédelemről, hanem tenni is próbál.

A nap megkoronázásaképp időkapszulát helyeztek el és egy nyírfát ültettek az iskola udvarán, demonstrálva elszántságukat az ügyben. Mert egy fa is számít - vallják -,kis lépésekből tevődnek össze a nagy történések. A diákok rengeteget tanulhattak az Unióról és környezetünk megóvásának fontosságáról. És mi is lehetne fontosabb, minthogy a jövő nemzedéke tisztában legyen ezek lényeges szerepével.

Utoljára frissítve: 2016. március 08. kedd, 10:42

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail