Én táncolnék veled…

Kategória: Közélet 2016. március 07. hétfő, 10:44

BMF 4909Egyetlen üres hely sem maradt szabadon a Királyerdei Művelődési Ház színháztermében, ahol a nyugdíjasok táncversenyén tizennégy páros és két egyéni szólótáncos lépett fel március 6-án. A nagy sikerre való tekintettel – Németh Szilárd országgyűlési képviselő ötlete nyomán – a második éve megrendezett esemény vendégfellépői Karda Beáta és Geier Ildikó, a kerületi Ki mit tud? győztese voltak. Idén is a közönség értékelte a produkciókat, amelyek délutántól estéig garantált szórakozást nyújtottak a tánckedvelőknek.

A mostani létszám igazolja, jó döntés volt elindítanunk a táncversenyt, hiszen nekünk fiataloknak van mit tanulnunk az idősektől – fogalmazott köszöntőjében Borbély Lénárd polgármester. Az aktív versenyszervezésért köszönetét fejezte ki Babics Saroltának, a Nyugdíjas Klub vezetőjének és a Csepeli Városkép Kft. munkatársainak összehangolt csapatmunkájukért. A fellépők közül jópáran a Nyugdíjas Klubban készültek fel a versenyre, ahol a tavalyi évben több mint 21 ezren fordultak meg különféle rendezvényeken.

 

A nyitó műsorszámot adó formációs táncosok is ott tanulták meg a lépéseket, és a dél-afrikai népdalt előadó közelmúltban alakult nyugdíjas kórus tagjai szintén a klubban készültek fel, hogy színesítsék a versenyprogramot. A nyugdíjas táncosok műsorszámai előtt Karda Beáta alapozta meg a remek hangulatot, a közönség kezeket a magasba emelve együtt énekelte az ismert slágereket. Később az alkalmi „Bea diszkó” fülbemászó zenéire perdültek táncra a kedves nézők.

A kétfordulós táncversenyen 16 produkciót értékelhetett a közönség. A színpadon többek között megjelent a báj, szépség és az elegancia  az itáliai dallamokra, a kemény ritmikájú tánczenei stílus a rocky rajongóit hozta lázba, míg a twistet járók az 1960-as években berobbant műfaj népszerűségét idézték fel dinamikus mozgásukkal. A lábak forgó mozgását mutatták be a legrégibb társastáncok járói közül a keringőzők.

 

Az eredményhirdetés előtt Kunsági Andrea örökzöld slágereket adott elő, majd Varga Gábor Vilmos műsorvezető dalaival a régi fesztiválhangulatok idejére repítette vissza a nosztalgiázókat. A második nyugdíjasok táncversenyén mindenki ajándékot kapott. Ábel Attila alpolgármester és Noé László idősügyi tanácsnok oklevéllel és virággal köszönte meg Seténi Gyöngyi (legautentikusabb), Filus István és Ölei Pálné (legfelkészültebb), Ambrus Kati és Incédi Ani (legszimpatikusabb), Hegyes Ferenc és dr. Solymosi Mária (legbensőségesebb), Barna Imréné és Tóth Mária (legmeggyőzőbb), Hevesi József és Liptai Kati (legművészibb), Molnár Sándor és Krenyai Éva (legprofesszionálisabb), Ökrös Györgyi és Böő Ferenc (legjobb előadó), Potyondi Pál és Palotainé Ica (legösszeszokottabb), Nagy Lajos és Nagyné Török Irén (legmodernebb), Pál Ferenc és Szekér Károlyné (legszínesebb), Ambrus Kati (legviccesebb), valamint Szabó Ferenc és Nagy Katalin (legjobb ritmusérzék) titulussal rendelkezők táncbemutatóit.

A dobogós helyezést elérők ajándékcsomagot vettek át. Harmadik lett Orbán Ferenc és Nagyné Szattler Mária (legmegnyerőbb), második Oravecz Sándorné és Szalai Lászlóné (legdinamikusabb) és első helyen végzett Somogyi Gyula és Kustán Magdolna (legjobb ritmusérzékű) táncával.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

 Az táncversenyről készült további képeket IDE kattintva tudja megtekinteni

" alt="S2750003" width="250" height="141" style="float: left;" />

Utoljára frissítve: 2016. március 07. hétfő, 13:48

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail