Nyomtatás

Kirámolták a Csepel Plaza ékszerboltját, de rajta vesztettek

Kategória: Közélet 2016. február 29. hétfő, 15:12

csepeli ekszerlopas e1456731022375Három betörő egy nagy teljesítményű terepjáróval szakította ki a Csepel Plaza ékszerboltjának acélvázzal és ráccsal megerősített külső üvegfalát február 29-én hajnali 1 óra 15 perckor. Az ékszerboltból különféle értékeket loptak el, majd elmenekültek, de a csepeli rendőrök hamar a nyomukba eredtek. Végül két gyanúsítottat a Szigetszentmiklós felé vezető II. Rákóczi Ferenc úton elfogtak, harmadik társukat még keresik.

 

 

 

Még hétfőn délután is javában helyszíneltek a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Csepel Plaza bejárata melletti területen. Az ékszerbolt környékét lezárták, szanaszét hevertek a kiszakított üvegtáblák és acélcsövek. Éjnek idején a helyi lakók robajra lettek figyelmesek, de közben a riasztó is megszólalt. A betörők a Csepel Plaza megbontott falán keresztül hatoltak be az ékszerboltba, és gyorsan összeszedték az értékeket, amik a kezük ügyébe került. A csepeli rendőrség járőrei hamar a helyszínre értek, és a már menekülő banditák nyomába eredtek. Többször megállásra szólították fel őket, de hiába. Az üldözés a II. Rákóczi Ferenc úton folyt, mivel a betörők Szigetszentmiklós felé száguldottak abban a reményben, hogy az M0-ás autóúton egérutat nyerhetnek. A száguldozásnak az lett a vége, hogy a nagy sebességgel közlekedő gépjármű vezetője elvesztette a kocsi feletti uralmát, és a II. Rákóczi Ferenc úton, nem sokkal az M0-ás felhajtója előtt egy körforgalomnál villanyoszlopnak ütközött és az árokba hajtott. A csepeli rendőrök a 35 éves D. Tamás tápiószecsői és a szintén 35 esztendős M. Gyula úri lakost a baleset helyszínén őrizetbe vették, míg az egyelőre ismeretlen harmadik társukat keresik.    

   

 

A feltételezések szerint a betörők korábban alaposan feltérképezhették a terepet, és készültek a bűncselekményre. Azzal azonban minden bizonnyal nem számoltak, hogy Csepel összes bekötőútja rendszámfelismerő kamerával van felszerelve, amelyek alapján a rendőrök pontosan ismerik a kerületbe érkező és távozó gépjárművek adatait. A bűnözőknek tehát semmiképpen sem lett volna esélyük a bűncselekmény következményeinek megúszására. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság betörési osztálya büntetőeljárást indított az őrizetbe vett D. Tamással, valamint M. Gyulával szemben lopás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt.     

 

Cs. A. 

Fotó: MTI

Utoljára frissítve: 2016. február 29. hétfő, 15:26