Sváb bál az ÁMK-ban Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. január 31. vasárnap, 15:35

svab balZsúfolásig megtelt a Nagy Imre ÁMK tornaterme január 30-án este a 26. farsangi Sváb Bál alkalmából. Pest megye számos pontjáról, de legfőképp Csepelről és Soroksárról érkeztek látogatók a mulatságra, melynek célja a német nyelv és a magyarországi német hagyomány ápolása. Az est jelképe a hagyományoknak megfelelően a rozmaring volt, csaknem minden férfi hordott egy szálat a nemes növényből zakója zsebében.

A bált Kaltenecker Antalné, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének elnöke nyitotta meg, majd a csepeli német nemzetiségi kulturális intézmények képviselői foglalták el a táncteret. Az első táncot a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Népművészeti és Kézműves Tagóvodájának Német Nemzetiségi Csoportja adta elő, és a fellépők között volt többek közt az idén 25 éves Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes Gyermek Csoportja, valamint az Eötvös József Általános Iskola sváb táncosai.

A műsor után éjszakáig tartó vigasság vette kezdetét, melynek autentikus hangulatához az élőzene is hozzájárult, melyet a Lustige Musikanten együttes biztosított. A tánc mellett étel, ital és tombola is várta az ünneplőket, akik között Csepel számos közéleti személyisége is jelen volt. A bál résztvevői között volt Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője, valamint Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője. Az est fővédnöke Lotz Károly, Csepel díszpolgára volt.

MN

fotó: Benkő-Molnár Fanni

svab bal3svab bal4svab bal5svab bal6svab bal7svab bal8svab bal9svab bal10

Utoljára frissítve: 2016. február 01. hétfő, 07:51

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail