Ismét elítélték a fővárosi MSZP alelnökét Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. január 13. szerda, 15:38

szjSzenteczky János bűnös - hangzott el a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon szerda délelőtt a fővárosi MSZP alelnökének, a csepeli MSZP elnökének perén, az ítélethozatalkor. A politikust decemberben két rendbeli hűtlen kezelésért ítélte el a bíróság, amely most két rendbeli rágalmazás vétségében találta ismét bűnösnek. Az ítélet 375.000 forintos pénzbüntetést határozott meg.

Az MSZP-s politikus a 2010-es önkormányzati választási kampány utolsó napjaiban jelentetett meg egy olyan kiadványt, amely durván rágalmazta, és bűncselekmények elkövetésével vádolta meg politikai ellenfeleit. Szenteczky János egy ismert csepeli közéleti blog, a Csepel.info nevével visszaélve követte el a becsületsértést. Miután a kiadványából botrány lett, a szocialista politikus még egy cinikus közleményt is közzé tett, amelyben ellenfeleire kente a rágalmak megjelentetését. Szenteczky János számításaiba azonban hiba csúszott, amikor a becsületsértő lap terjesztőit tetten érték. A rendőrségi nyomozás során, majd a bíróság előtt az is bebizonyosodott, hogy a lap szórásával Szenteczky János bízta meg a terjesztőket. 

A fővárosi MSZP alelnöke az utolsó szó jogán sem kért bocsánatot, sőt, újabb valótlanságokat állított. Kijelentette, hogy politikai bosszúhadjárat áldozata, és hiába tettek több tucat feljelentést ellene, mindről bebizonyosodott, hogy hamisak. Ehhez képest éppen decemberben ítélték el a politikust ugyanabban a bírósági épületben két rendbeli hűtlen kezelésért, és szintén két per folyik ellene hűtlen kezelés vádjával, a "csepeli lakásmutyi botrány" néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban. Szenteczkyt ráadásul most is az a Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda képviselte, amelyet jogerős bírósági ítélet szerint közpénzből fizetett ki a magánügyeinek képviseletéért. A 375.000 forintos pénzbüntetés ellen Szenteczky János fellebbezést jelentett be. 

Aligha van olyan pártszervezet, amelynek olyan hosszú a bűnlajstroma, mint a csepeli szocialistáknak. Egyik politikusukat pedofília miatt ítélték börtönbüntetésre, egy másikat azért zárta ki a Budapesti Ügyvédi Kamara, mert megkárosította idős szív- és cukorbeteg ügyfelét. Deme Gábor emberölés és sikkasztás miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést, Takács Krisztiánt, aki jelenleg is tagja az MSZP frakciónak, magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték eddig el. Ellene sikkasztás vádjával jelenleg is folyik bírósági eljárás. Szenteczky eddig a duplázásokkal emelkedett ki az egyébként is erős mezőnyből: őt két rendbeli hűtlen kezelés után ítélték el most két rendbeli becsületsértésért. 

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2016. január 14. csütörtök, 11:27

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail