Tartós élelmiszercsomagot kaptak a Fasang iskolában hátrányos helyzetű tanulók

Kategória: Közélet 2015. december 22. kedd, 08:22

elelmiszer5Karácsony közeledtével több szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és családja örülhetett annak a tartós élelmiszercsomagnak, amelyet a Fasang Árpád Zeneiskolában december 21-én vettek át. A csepeli önkormányzat támogatásával a „TEHETSÉG-VÁR” elnevezésű programban résztvevő, s a zeneiskolában a tankerület támogatásával tanulók kaptak az ünnepi sütéshez-főzéshez is felhasználható tartós élelmiszereket.

A Fasang és a Lajtha iskola együttműködésében a 2013/14. tanévben indult program a tehetséges csepeli gyermekek felkutatását, támogatását tűzte ki célul.

A jótékony adományosztás hagyományának ápolását az önkormányzat idén is folytatta, amikor a karácsonyi ünnep előtt a hátrányos helyzetű tanulókra gondolt. Számukra Balogh Ernő önkormányzati képviselő, a kisebbségekért és halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok adta át a csomagokat.

A Csepeli Városkép Kft. szervezte átadáson a képviselő – Borbély Lénárd polgármester üdvözletének tolmácsolása után – a „Jobb adni, mint kapni” ismert mondással köszöntötte a jelenlévőket. Reményét fejezte ki a tekintetben, hogy vannak, akik a fenyőfa alá kerülő tábla csokinak is szívből örülnek karácsonykor. Hozzátette: igyekeztünk úgy összeválogatni a csomag tartalmát, hogy abból a felnőttek és a gyermekek egyaránt kedvükre csemegézhessenek az ünnep fényében.

AZS

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

elelmiszerelelmiszer2elelmiszer3elelmiszer4

Utoljára frissítve: 2015. december 22. kedd, 08:26