Gospel koncert karácsony előtt

Kategória: Közélet 2015. december 21. hétfő, 16:06

gospel3Második alkalommal adott nagysikerű karácsonyi gospel koncertet a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara és Kórusa a Királyerdei Művelődési Házban december 20-án. A közel nyolcvanfős színpadra lépő kórus tagjai nyolc középiskolából (Jedlik Ányos Gimnázium, Fazekas Mihály Gimnázium, a Csepel Sziget Általános és Szakképző Iskola, Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, Jasik Álmos Művészeti Szakképző Iskola, Madách Imre Gimnázium, József Attila Gimnázium, Batthyány Kázmér Gimnázium) érkeztek. A csepeli önkormányzat által támogatott rendezvény fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt.

Az „Örvendj világ” című teltházas koncerten az ifjú előadók többek között énekeltek a karácsonyról, adventről és a hanuka ünnepéről. Műsorszámaikban a külföldi zeneszerzők szerzeményei szóltak fuvolán, klarinéton, szaxofonon, hárfán. A közönség a karácsonyi hangulatot hozó zenei élményt többször vastapssal jutalmazta.

A koncert után a csepeli önkormányzat nevében Ábel Attila alpolgármester megköszönte a zenekar és kórus kiváló szereplését. Szólt arról is, hogy az önkormányzat több éve helyiséget biztosít az alapítvány által 18 éve végzett cipősdoboz akciónak, amely mindenkor példaértékű küldetést közvetít.

Idén a Segítség Köve Alapítvány cipősdoboz akciójának csomagjai eljutottak többek között Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthonába, a Csepeli Gondozási Központba, az Aga Gyermekotthonba, a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolába, Csetény községbe, a Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamáért Anyaotthonba, valamint a nagycsaládosok, illetve a hátrányos helyzetű csepeli gyermekekhez.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

gospelgospel2gospel3gospel5gospel6

Utoljára frissítve: 2015. december 21. hétfő, 17:12