Nyomtatás

Adományok a Fasang Árpád Zeneiskolának

Kategória: Közélet 2015. december 16. szerda, 13:06

szaloncukorHat kilogramm szaloncukrot adott át Balogh Ernő önkormányzati képviselő dr. Szentkirályi Aladárnak, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatójának, hogy a tanintézet megajándékozhassa a hátrányos helyzetű diákjait karácsony alkalmából. Az adományt a Bakos Marcipán jóvoltából juttatták el a zeneiskolának. Egy új zongorát is kapott az iskola a Magyar Postától Mikulás napján.

Dr. Szentkirályi Aladár elmondta, hogy a Fasang Árpád Zeneiskola Alapítvány mintegy negyven hátrányos helyzetű gyerek oktatását támogatja. Az alapítvány fizeti a tanulók zeneoktatási és szolfézs térítési díjait. Az érintett diákok zöme a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola, a Szárcsa utcai Általános Iskola és a Lajtha László Általános Iskola növendékei. Közöttük több ígéretes tehetség is akad, akik a zene területén sokra vihetik a jövőben. Az igazgató külön megemlített néhány tanárt, akik nagy figyelemmel foglalkoznak a gyerekekkel. Közéjük tartozik Pethő Szonja hegedűtanár, Parák Klára oboatanár, Kovács Ágnes zongoratanár és Várhomoki Eszter, az ütős hangszerek oktatója.

Az iskola két és fél millió forint értékű új zongorát is kapott a Magyar Postától december 6-án. Az adomány Szarka Zsolt Levente, a Magyar Posta vezérigazgatója jóvoltából érkezett Csepelre. Szarka Zsolt Levente csepeli kötődésű, és maga is tanult zenét diákkorában.

cs. a.

    

Utoljára frissítve: 2015. december 16. szerda, 13:09