Nyomtatás

Testületi ülés: nem szűkítették a gyermekétkeztetésben résztvevők körét Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. december 14. hétfő, 14:52

testulet1212Rendkívüli testületi ülést tartott december 12-én, szombaton a csepeli önkormányzat. Az ülés oka az volt, hogy Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció képviselője és hat ellenzéki támogatója egy gyermekétkeztetési javaslatot adtak be. Kiderült azonban, hogy az ellenzéki politikusok nincsenek tisztában az ellátások jelenlegi szintjével. Az előterjesztésük ugyanis szűkítette volna azon gyerekek körét, akik a gyermekétkeztetésben már most részt vehetnek. A testület ezért rövid vita után levette a javaslatot a napirendről.

Bár a rendkívüli ülést az ellenzéki politikusok miatt kellett összehívni, többen is hiányoztak a kezdeményezők közül. Nem jelent meg Szenteczky János és Takács Krisztián az MSZP-ből, de Horváth Gyula, Borka-Szász Tamás DK-s frakciótársa is hiányzott. Szinte mindenkit felháborított, hogy pont azok hiányoznak az ülésről, akik miatt összehívták. Előterjesztésének sikertelensége után Borka-Szász Tamás is igazolatlanul távozott a teremből. 

 

Borbély Lénárd polgármester az ülés elején elmondta, hogy a kormány eleve döntött a gyermekek szünetekben történő étkeztetéséről, az ingyenesség kiszélesítéséről. Azt is hozzátette, hogy a csepeli önkormányzat a kormányzati döntést is megelőzve évek óta biztosítja a szünetekben az étkezést az arra rászorulóknak.

 

Az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően egyébként a szakemberek szerint minden rászoruló gyermek számára biztosított a folyamatos étkezés Csepelen. Ezt nem csak a kerület szociális ágazatában figyelik, de segítenek ebben a bölcsődei, óvodai, és iskolai dolgozók is. A javuló helyzetet mutatja az is, hogy a rendkívüli, vagyis az iskolai szünetek idején biztosított ingyenes étkeztetésre kevesebb mint tíz csepeli gyerek jelentkezett. 

 

A városatyák ezek után még megszavazták, hogy 5 millió forintot adnak a csepeli általános iskolák és egy középiskola számítástechnikai eszközeinek fejlesztésére az iskolaigazgatók kérése alapján. Ez a pénz a magasabb színvonal elérése érdekében, kizárólag a kerületen belül kerülhet felhasználásra. 

 

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2015. december 14. hétfő, 17:25