Nyomtatás

Luca-napi néptáncgála Királyerdőben

Kategória: Közélet 2015. december 13. vasárnap, 18:24

neptanc2December 13-án délelőtt nagyon sokan összegyűltek a Királyerdei Művelődési Házban rendezett Csepp-Csepel és Kis-Csepel táncegyüttesek Luca-napi Angyalváró Néptáncgáláján. A hagyományos program táncházzal zárult, a táncosokat a Gázsa zenekar kísérte.

A zsúfolásig telt színházteremben a nézőket Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője köszöntötte. Örömmel számolt be arról, hogy több mint 350 gyermek tanul heti egy alkalommal néptáncot, a kerületi óvodások közül jó néhányan bekapcsolódtak a hagyományőrzés ápolásába.

A kis táncosok a felkészítők által alaposan koreografált produkcióval léptek színpadra, többek között a gömöri, Dél-alföldi, székelyföldi és somogyi tájegységből hozott páros szólótánccal és csoportos néptáncokkal. A nagysikerű műsorszámokat tréfás népi játékokkal ötvözték, a közönség valamennyi fellépés közben tapssal bíztatta a lelkes fellépőket.

A csepeli önkormányzat támogatta gálán ajándékokat kaptak a néptáncosok, akik remélhetőleg még számos kerületi rendezvényen továbbviszik a nemzeti értékek egyik legnagyobb kincsét, a magyar néptáncot.

AZS

Fotó: Dobos Attila

neptancneptanc3neptanc4neptanc6

Utoljára frissítve: 2015. december 13. vasárnap, 18:55