Németh Szilárdot a Fidesz alelnökévé választották

Kategória: Közélet 2015. december 13. vasárnap, 18:05

nszalelnokDecember 13-án a Fidesz XXVI. kongresszusán Németh Szilárd országgyűlési képviselőt a párt egyik új alelnökévé választották.

Megválasztása után elhangzott beszédét az alábbiakban olvashatják:

Tisztelt Miniszterelnök úr, Házelnök úr, Köztársasági Elnök úr! Tisztelt Kongresszus! Kedves Fideszes Barátaim!

Büszke vagyok rá, nagy megtiszteltetésnek tartom, s köszönöm valamennyi kongresszusi küldöttnek, hogy a Fidesz alelnökének választottak. Alelnök társaimnak pedig szeretettel és tisztelettel gratulálok! Ígérem Nektek, hogy bizalmatokat meg fogom szolgálni! Azzal is tisztában vagyok, hogy nálunk nem pozíciót, hanem feladatot osztanak. Az elnökségi tisztség nem dicsőség, hanem munka kérdése. Tudom, azzal bíztatok meg bennünket, hogy mindent tegyünk meg, Magyarország, a magyar emberek, a Fidesz, s Orbán Viktor kormányzásának sikeréért. Tovább kell mennünk azon az úton, amelynek során minden mindenkinek éreznie kell az előrelépés lehetőségét a saját életében. Napjainkban az illegális bevándorlással leginkább ez került veszélybe. Mindaz a sok jó, amiért az elmúlt öt évben fáradságos és kitartó munkával megküzdöttünk, egy pillanat alatt rosszra fordulhat. A rezsicsökkentés, a devizahitelek kivezetése, a családi adókedvezmények, az egykulcsos jövedelemadó, a SZÉP kártya, az Erzsébet program, az ingyenes iskolai étkeztetés következtében például negyedmillióval csökkent a szegénységnek kitettek száma. És ez csak egy a sok pozitív mutató közül. Nem dicsekedésből kell ismételnünk a magyar emberekkel közös sikereinket, hanem azért, hogy a jövőre nézve ezekből tudjunk erőt meríteni. Ha múltban képesek voltunk nagy tettekre, akkor a jövőben is képesek leszünk nemzeti ügyeink képviseletére.

Tisztelt Kongresszus!

Én bizonyos értelemben szerencsés ember vagyok, mert a magyar birkózó családban is ezt a felfogást tanulhattam meg. A birkózás olyan, mint a tisztességes, felelősségteljes politika: megtanít becsülettel nyerni, s emelt fővel veszíteni. Ez a méltányosság a sportszerűség alapja, ez ad esélyt céljaink elérésére, ez ad erőt a felkészülésre, az izzadságos, kemény munkára. Ezért kell összekapaszkodnunk, ezért kell megküzdenünk!

Tisztelt Küldöttek! Kedves Barátaim!

Mi az a politikai közösség vagyunk, akik nemcsak ismerjük a problémákat, de őszintén beszélünk is róluk. Nevén nevezzük a dolgokat: A kerítés az kerítés, nem pedig „kapu oldalsó szárnyakkal”. A zöld határon átszökő illegális bevándorló az törvénysértő, nem pedig menekült. Nem az életét menti, hanem az európai szociális ellátásért, vagy éppen annak megsemmisítéséért jön a vén kontinensre. Ma nem migrációs válság van, hanem olyan népvándorlás, amelyben Európa szervezett megszállása zajlik. A kötelező letelepítési kvóta az nem közös európai megoldás, hanem a nemzetállamokra erőltetett jogtalan, értelmetlen és veszélyes pótcselekvés, nem más, mint öngyilkos merénylet az európai lét ellen.

Az eddigi legsúlyosabb európai terrortámadás kapcsán sajnos, mennyire aktuális Batsányi János intelme: „Vigyázó szemetek Párisra vessétek!”

De tanult-e ebből Brüsszel, tanultak-e azok a baloldali politikusok, akik – minden józan gondolkodást megcáfolva - egyre inkább bevándorláspárti politikát folytatnak. Azok, akik összekeverik a menekülteket az illegális bevándorlókkal, azok, akik Európa demográfiai problémáit bevándorlással kezelnék. Különös, de nagyon tudatos összjáték zajlik. A balliberálisok az emberkereskedőkkel már-már összekacsintva, felelőtlen nyilatkozataikkal arra biztatják az iszlám világ millióit, hogy törvénytelen módon, egész Európán átgázolva, kontinensünk demokratikus törvényeinek, keresztény kultúrájának és nemzeti hagyományainknak fittyet hányva jöjjenek csak nyugodtan, lesz itt nekik hely. Még a kereszteket is leszedetik az egyházi menedékhelyekről, még keresztény ünnepeinket, Jézus születésének napját is megtagadják, csak nehogy megbántsák a bevándorlókat.

Tisztelt Kongresszus! Kedves Barátaim!

Ezért mindent meg kell tennünk, hogy ettől a veszélytől, a kötelező betelepítési kvótától megvédjük az országot! A Fidesz nemcsak az őszinte, kendőzetlen beszéd, hanem a bátor akarat és céltudatos cselekvés pártja is. Annak idején is, nemcsak kimondani kellett, hogy mekkora terhet jelentett a magyaroknak, hogy mi fizettük Európa legmagasabb rezsijét, és a jövőben ezt nem fogjuk engedni, sőt az a cél, azt akarjuk, hogy mi fizessük a legkevesebbet. De ezt végig is kellett vinni, rengeteg izmos ellenérdekelttel, s még több sumák ellendrukkerrel szemben. Így aztán, a feladat végrehajtásáért jelentkezők között sem alakultak ki hosszan kígyózó sorok. Bizony mi sem gondoltuk, amikor Rogán Tónival – egy, szó szerint és átvitt értelemben is fagyos, szeles januári napon – elindultunk a csepeli erőmű elé az első rezsicsökkentést bejelenteni, hogy mind ennek, a megspórolt forintokon túl, milyen nagyszerű nemzetösszetartó ereje is lesz. Emlékeztek-e még arra, hogy a brüsszeli bürokraták, a külföldi kézbe juttatott energiacégek és az őket kiszolgáló hazai baloldal rezsicsökkentés-ellenes koalícióját csak az emberekkel való összefogás, a mintegy 2,5 millió aláírás és a Békemenet tudta megállítani? Magyarország akkor nem hagyta magát, megvédte a rezsicsökkentést. Majd a 2014-es választások mindhárom szintjén az összefogás győzött, a Fidesz-KDNP kapott lehetőséget a folytatásra. A bevándorláspárti koalíciót ma is ugyanazok alkotják, azok, akik hatalmukkal gátlástalanul visszaélve ismét politikai bosszúhadjáratot indítottak hazánk ellen. Még a kotta is ugyanaz: kötelezettségszegési eljárás, elítélő határozat, aláírásgyűjtés az EU különböző országaiban Magyarország ellen, a Gyurcsány - Apró klán felbruttósítása. A magyar baloldal sem változott, a széles nyelvcsapás is megmaradt, csak az iránya módosult, Moszkvából Brüsszelbe helyeződött át. A balliberálisok ezzel nemcsak hátba támadják, de komoly veszélybe, akár a terroristák karjába is sodorják Magyarországot, s velünk együtt egész Európát.

Tisztelt Kongresszus, kedves Egybegyűltek!

Ismét történelmi felelősségünk, hogy megvédjük Magyarországot, megvédjük Európát! Ez csak közös akarattal, összefogással sikerülhet, de együttes cselekvéssel sikerülni fog! Erre csak a plebejus kormányzás, csak a Fidesz, csak a magyar miniszterelnök képes. Ezért a Fidesz elnökségének legfontosabb feladata, hogy felkészítse a pártot a 2018-as országgyűlési választásra.

Arra kérem a kormányt, a Fidesz új tisztségviselőit, tagságunkat és szavazóinkat, hogy segítsük ebben Orbán Viktort! Védjük meg együtt az országot!

Utoljára frissítve: 2015. december 14. hétfő, 13:45