Nyomtatás

Megépült a kerítés a Vízmű lakótelepen – fórum a lakóknak Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. december 11. péntek, 09:24

vizmu3A lakók kérésének és az önkormányzat ígéretének megfelelően felépítették a kerítést a Vízmű lakótelep körül, s már csak az van hátra, hogy a kapuk áramellátást megoldják és a gépkocsi forgalmat bonyolító kapukat elektronikus működést biztosító motorokkal szereljék fel. – hangzott el azon a lakossági fórumon, amelyet a Vízmű lakótelepen élőknek tartottak december 9-én. Borbély Lénárd polgármester elmondta, hogy az önkormányzat eddig 6 millió forintot költött a beruházásra, és jó dolog, hogy már áll a kerítés. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a lakótelep épületei is megújuljanak és szebb legyen a környezet.

Balogh Ernő képviselő arra emlékeztetett: amit ígértek, azt teljesítették. Büszke rá, hogy december elejére már elkészült a kerítés. A továbbiakban azon lesznek, hogy a lakótelepen belül sportcentrumot, kutyafuttatót alakítsanak ki, felújítsák a játszóteret és virágokkal, növényekkel ültessék be a környéket.

Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. igazgatója az elvégzett munkáról elmondta, hogy már a végső simításokat végzik. Az utolsó kérdés csak az volt, hogy a lakók elektronikusan működő motorizált vagy kulcsos kapukat akarnak felszereltetni. Ennek költségét szintén az önkormányzat viseli azzal a feltétellel, hogy a lakókat terhelik az üzemeltetés kiadásai. A társasházak az egyeztetések után legutóbb arra jutottak, hogy inkább elektronikus kapukat szeretnének. Következő lépésként a lakókat képviselő hét társasházzal kell megkötni az üzemeltetési kérdéseket megnyugtatóan rendező megállapodást. Ha februárig sikerül aláírni az üzemeltetési szerződést, nekiláthatnak a motorikus kapuk felszerelésének, amivel májusig végeznének. A lakókat terhelő üzemeltetés közvetlen költsége lakásonként 123 forint lenne havonta, ami a fórumon jelenlévő helyiek szerint elviselhetően csekély összeg. Ezen felül a társasházaknak meg kell oldaniuk a kapuk üzemeltetési felügyeletét. A kapukat saját kóddal, illetve titkos számon telefonon lehetne nyitni.

Az önkormányzat a lakók kérésének eleget téve térfigyelőket is felszerelne a biztonság növelése érdekében. Ennek forrását azonban még meg kell szavaznia a csepeli képviselő-testületnek.

A fórumon főleg a kapuműködtetés részleteiről és az üzemeltetés költségeiről érdeklődtek a jelenlévők. Nánási Rezső lakó így összegezte véleményét: „Örülök, hogy kerítést és motorikus kapukat épít az önkormányzat, ami nekünk semmibe nem kerül. Az természetes, hogy az üzemeltetés költségeit mi viseljük. Persze, vannak olyanok, akiknek ez sem jó, mert folyton kifogásokat keresnek. A túlnyomó többség azonban hálás és jó néven veszi a beruházást.”     

cs. a.

fotó: TB

   vizmu2vizmu4vizmu5

Utoljára frissítve: 2015. december 11. péntek, 09:50