Európában egyre többen támogatják a magyar migránspolitikát

Kategória: Közélet 2015. október 20. kedd, 13:54

nszsajttaj2Európában egyre többen vannak azok, akik támogatják Magyarország politikáját a menekültválság kezelésében, Magyarország és a schengeni határok megvédésében – mondta Németh Szilárd országgyűlési képviselő parlamenti sajtótájékoztatóján október 20-án. Ugyanakkor éppen az európai és a magyar baloldal az, amelyik nem tanul a hibáiból és továbbra is bevándorláspárti. A baloldal ezzel tovább mélyíti azt a válságot, amelyet a menekültválság előidézett Európában.


Németh Szilárd kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a nagyméretű bevándorlás előtt figyelmeztetett a veszélyre, és világossá tette álláspontját az ügyben. A magyar zöldhatárok lezárása előtt a magyar fél egyeztetett a szerb, horvát és szlovén hatóságokkal, tehát mindenki felkészülhetett a bevándorlók fogadására, illetve a válság kezelésére. A magyar intézkedések láthatóan működnek, „a baloldal mégis elutasít minden kerítést.” Korábban azt mondták, hogy a kerítés nem fogja megállítani a migránsok áradatát, de tévedtek, hiszen jelentősen csökkent a hazánkba illegálisan belépők száma. Vasárnap 44, hétfőn 22 illegális határátlépővel szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Magyarország köszönetet mond a „visegrádi négyek” országainak, amelyek támogatják a magyar határvédelmet. Bajorország miniszterelnöke, de még Angela Merkel kancellár pártjának, a CDU-nak is számos képviselője megértéssel és egyetértéssel fogadta a magyar intézkedéseket. Az is egyre nyilvánvalóbb, hogy Németországban is felerősödtek azok a hangok, amelyek a menekültáradat visszafogására, a „vészfékek” behúzására szólítanak fel. 

 

Németh Szilárd utalt rá, hogy a baloldalnak nemcsak a határzárral van problémája, hanem "a kötelező kvótarendszer teljes elfogadását is hirdeti". A Fidesz szerint a kötelező kvóta egy "biankó meghívólevél" a többi migránsnak, amely elfogadhatatlan. Többek között Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője vetette fel, hogy hazánk 15 ezer bevándorlót fogadjon be a kvóta szerint; ez a szám azonban akár 100 ezerre is nőhet a tendenciát figyelembe véve. A kvótarendszer több szempontból elfogadhatatlan: felvetődik a kérdés, hogy Magyarországnak joga van-e eldöntenie, kivel akar élni; hol szállásolják el őket, amikor rászoruló magyar családok is csak nehezen jutnak lakáshoz. A baloldali ellenzék szerint a bevándorlókat ráadásul felújított önkormányzati ingatlanokban kéne elhelyezni, ami Németh Szilárd szerint „teljes agyrém”. Mi lenne ugyanis akkor a magyarokkal és a csepeliekkel? Csepelen, ahol Németh Szilárd négy évig volt polgármester, csak szigorú feltételrendszer alapján kaphatnak szociális önkormányzati lakást a csepeli rászoruló családok. Ennek eredményeképpen 110 csepeli család jutott lakáshoz négy év alatt.   

 

A fideszes parlamenti képviselő a tájékoztatón reagált az Átlátszó blog írására is, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti képviselő is. Ezek után természetes lenne, hogy nemcsak Niedermüller Péter adja vissza mandátumát, hanem azok is, akik nem határolódnak el a DK-s bejegyzéstől és a DK támogatását is élvezve  lettek parlamenti képviselők. Közéjük tartozik Szabó Szabolcs képviselő is, aki egyelőre hallgat az ügyben.

Csepel.hu

fotó: Tóth Beáta

nszsajttaj4

Utoljára frissítve: 2015. október 20. kedd, 15:31