Nyomtatás

Ösztöndíjat kaptak a csepeli mérnökhallgatók

Kategória: Közélet 2015. október 13. kedd, 16:56

mernokhallgatok3Idén négy csepeli mérnökhallgató kapott ösztöndíjat a kerületi önkormányzat támogatásával. A Csepeli Mérnökhallgató Közhasznú Alapítványhoz benyújtott pályázat alapján Bella Jakab, Turjányi Attila és Nagy András Ferenc második alkalommal, Pongrácz Ádám pedig először jutott ötvenezer forintos támogatáshoz. A pénzadományokat Morovik Attila alpolgármester adta át a polgármesteri hivatal kistanácstermében október 13-án.

Az átadáson Ambrovics Dénes az alapítvány kuratóriumának képviseletében megköszönte az önkormányzat anyagi segítségét, majd hangsúlyozta, hogy a most ösztöndíjban részesülő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak egyaránt fontos az erkölcsi és anyagi elismerés.

Az önkormányzat vezetése ötödik alkalommal karolta fel ezt a kezdeményezést – mondta beszédében Morovik Attila alpolgármester. Hozzátette: a 2010 óta működő városvezetés egyik célközönsége a fiatalok és a gyermekeket nevelő családok. A 18 életévüket betöltő csepeli fiatalok például mozijegyet kapnak ajándékba.

A közhasznú alapítványt 1996-ban Struckmüller Ottó, volt nyugdíjas mérnök saját vagyonából alapította a célból, hogy a csepeli illetőségű mérnökhallgatók tanulmányait segítse. Az ösztöndíjazottak közül már több egyetemista eljutott Németországba vagy Japánba, a tanulmányukat befejezők között néhányan már doktorátusi címet szerzett szakemberek lettek.

A pénzbeli adomány ugyan szabadon felhasználható, de a kuratórium korábbi elnöke, Nógrádi László értékes könyvek vásárlására is ösztönzi az egyetemistákat.

mernokhallgatokmernokhallgatok2AZS

Fotó: Tóth Beáta

 

Utoljára frissítve: 2015. október 13. kedd, 18:14