Hungarikumok Csepelen Kiemelt

Kategória: Közélet 2015. október 12. hétfő, 07:57

hungarikumoknapjaMásodik alkalommal került megrendezésre október 11-én a Csepeli Hungarikum Fesztivál. A szokatlan helyszínen, a Puli sétány házai közötti sárkányos játszótérnél zajló fesztivál rengeteg embert megmozgatott tavaly – idén úgy tűnt, az időjárás miatt talán nem lesz annyira sikeres. A csepeli közönség azonban nem törődött a zord hideggel, egész nap tele volt az a hatalmas sátor, melyet a szervező Csepeli Városkép Kft. az eső miatt a rendezvény fölé felhúzott.

GALÉRIA

Az immár hivatalosan is a fogyasztóbarát település címével rendelkező Csepel profiljába kiválóan beleillik egy olyan esemény, ahol a kerület lakói Magyarország legkülönlegesebb termékeivel, vívmányaival, azaz a hungarikumokkal ismerkedhetnek meg. A hungarikum egyedi, jellegzetes, példa nélküli, és magyar – mindenki fel tud sorolni közülük legalább néhányat. A bátrak próbára is tehették tudásukat: egy kvíz kitöltésével különleges nyereménycsomagért lehetett versenybe szállni.

A sátorban számtalan árus várta portékájával a kíváncsiskodókat. Rengeteg magyar különlegességet lehetett megkóstolni a különleges vadhúsoktól a mézig, a házi szörpöktől a pálinkákig, de a hazánkban fellelhető ásványokból is lehetett szemezgetni, sőt fafaragványokat, szappanokat, és számtalan egyéb kézműves terméket csodálhatott és vásárolhatott meg a közönség.

A hangulatot a színpadi programok tették teljessé. Délelőtt a legkisebbeknek kedvezett a Hókirálynő meseszínpad Mátyás király tréfáival, déltől pedig a Kiskalász zenekar tartott fergeteges koncertet. A hungarikumok közé illik a néptánc is, melyet a színpadon a kecskeméti Kunság Táncegyüttes képviselt. Bognár Szilvia a Csintekerintő című, jókedvű, verses-mondókás előadásával bűvölte el a közönséget, utána a pécsi Vivat Bacchus együttes öntötte dalba a bor szeretetét. A teltházas Hungarikum Fesztivált Keresztes Ildikó koncertje zárta.

MN

fotó: Benkő-Molnár Fanni és Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2015. október 12. hétfő, 08:06