Nyomtatás

Jövőre halasztották Takács Krisztián sikkasztási perének folytatását

Kategória: Közélet 2015. szeptember 21. hétfő, 15:57

Takcs_KrisztinImmár két éve húzódik a sikkasztással vádolt Takács Krisztián szocialista önkormányzati képviselő pere, de most már bizonyos, hogy idén sem fejeződik be. Ügyét elfogultság miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon tárgyalták szeptember 21-én, ahol a három tanú közül csak kettő jelent meg, köztük Tóth Mihály korábbi polgármester. A bíróság végül azzal napolta el a pert, hogy idén már nem tűz ki új tárgyalási napot.

Az ügyészség szerint Takács Krisztián másodrendű vádlottként 1,5 millió forint kár okozott az önkormányzatnak még 2010-ben, de a csepeli képviselő nem ismerte el bűnösségét. Ügyének lényege, hogy egy vagyonhasznosítási szerződés szerint egy műfüves pályát palánkkal és hálóval kellett körülvenni, ami az átadás-átvételt követően az önkormányzathoz került. Mivel a pálya túl hangos volt, a palánkot leszerelték, hogy a helyére labdafogó hálót tegyenek. Bár a tulajdonjog az önkormányzaté volt, a Takács Krisztiánhoz köthető V-TEL Kft. mégis eladta azt az önkormányzatnak másfél millió forintért, mintha a sajátja lett volna. Ráadásul a leszerelés költségeit is az önkormányzat fizette.

A bíróságon V. Zoltán tanúként azt mondta, hogy a műszaki átadásban nem vett részt, az ügyletet pedig nem állt módjában ellenőrizi. Tóth Mihály korábbi polgármester tanúként arra hivatkozott, hogy a beruházásról a képviselő-testület döntött, a lebonyolítás pedig az oktatási ágazatra tartozott. A bíróság több kérdésére azt válaszolta, hogy már nem emlékszik a történtekre. Csupán az rémlett fel neki tisztán, hogy a szomszédok panaszkodtak a hangos labdajáték miatt.

Miután a bíróság berekesztette a tárgyalást, Tóth Mihály a folyosón várta meg Takács Krisztiánt. Kedvesen megveregette a vállát, majd békésen távoztak a budai bíróság épületéből, ahol a vádlottnak legközelebb csak jövőre kell megjelennie.

cs. a.

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 14:47