II. Csepeli Fúvószenekari Találkozó: Közös zenélés Csepel több pontján

Kategória: Közélet 2015. szeptember 20. vasárnap, 07:09

fuvos8Második alkalommal rendezték meg Csepelen a fúvószenekarok találkozóját. A négy meghívott zenekar - ETÜD Fúvószenekar (Budapest, 18. kerület), Keil Ernő Fúvószenei Egyesület (Budapest, 13. kerület), Mátyásföldi Fúvószenekar (Budapest, 16. kerület), Wołomini Fúvószenekar (Lengyelország) – valamint a Csepeli Auth Henrik Fesztivál, mint házigazda-zenekar előbb kerületünk különböző közterein – Szent Imre tér, Görgey Artúr tér, Karácsony Sándor utca, Csepeli Piac, Csepeli Piac parkolója – adtak koncertet, majd a Görgey Artúr téren gyűltek össze egy közös zenélésre.

Itt Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntötte őket, aki hangsúlyozta, örül annak, hogy a II. Csepeli Fúvószenekari Fesztivál egy normális és békés magyar és európai világ képét mutatja, pedig a határainknál egyáltalán nem lehet normális életről, békés viszonyokról beszélni. Megköszönte és tiszteletét fejezte ki a rendőrségnek, a katonáknak, a katasztrófa-védelmiseknek, a büntetés-végrehajtásnak, a hivatalnokoknak és a karitatív szervezeteknek, hogy emberségesen, de nagyon határozottan teszik a dolgukat, és biztosítják hazánk és az Európai Unió határainak védelmét. Az európai és a magyar zenekultúra ápolásának, megvédésének és örömteli élvezetének nevezte a mai napot. Külön köszönetet mondott a fellépőknek, testvérvárosunk, Wolomin zenészeinek, az angyalföldi, mátyásföldi, pestszentlőrinci muzsikusoknak és a főszervező Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar tagjainak és karmesterének, Péntek Jánosnak, illetve Borbély Lénárd polgármesternek az anyagi feltételek megteremtéséért. „Jó látni, hogy a zenekarok öltözetének színei is – fehér-piros, piros-fehér-zöld - a lengyel és magyar barátságot, európaiságunkat fejezik ki." - mondta a képviselő.

A Wolomini Fúvószenekar képviseletében idén először lépett fel külföldi zenekar a fesztiválon. Gönye Anikó, a II Csepeli Fúvószenekari Fesztivál szervezője elmondta, a lengyel muzsikusok három napig vendégeskednek nálunk. A szép számmal összegyűlt közönség olyan népszerű katonaindulókat hallgathatott meg, mint a Fejérváry-induló vagy a Katonavér-induló, és megismerkedhetett a lengyel katonaindulók zenei világával.

Csepel.hu

fotó: Tóth Beáta
fuvosfuvos2fuvos4fuvos5fuvos6fuvos7fuvos9fuvos10

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 14:50