Visszautasítjuk a baloldal rágalmait

Kategória: Közélet 2015. szeptember 13. vasárnap, 13:00

bildEgy előre megkomponált baloldali támadásról van szó Magyarország ellen – utalt Németh Szilárd a Spiegel Werner Faymann osztrák kancellárral készített interjújára, a szerb Blic és a Magyar Narancs legutóbbi címlapjaira szombati sajtótájékoztatóján.

A képviselő a Fidesz-KDNP nevében határozottan visszautasította a nemtelen bírálatokat, egyúttal felszólította Ausztria miniszterelnökét és az említett lapokat, hogy kérjenek bocsánatot Magyarországtól és Orbán Viktor kormányfőtől.

A támadásokat Németh Szilárd azzal indokolta, hogy hazánk az egyetlen schengeni ország, amely betartja a schengeni egyezményt, a Dublin III rendeletet, valamint a genfi konvenciót is, a ránk zúduló illegális migránsok kezelésében.

Görögországot nem éri semmi kritika, részükről rendben van az, amit a görögök csinálnak – jegyezte meg.

A kormánypárti politikus szerint egyértelmű, hogy az osztrák kancellár nyilatkozata belpolitikai célokat szolgál, „hiszen nem áll jól a szénája a baloldali politikusoknak az előttük álló helyhatósági választásokon”.

Egész Európában a baloldali politikusok „szavazatszerzési szándékkal” állnak ki az illegális migránsok mellett, bennük új baloldali szavazókat látnak – mutatott rá.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy a nyugat-európai politikusok szavaival éles ellentétben áll az, amit tesznek. Példaként említette, hogy Ausztria az elmúlt napokban többször lezárta hermetikusan határait, a vonatok Magyarországról nem mehetnek át, ami viszont teljesen ellentétes a schengeni szerződéssel. „Jól látható, a felelőtlen nyilatkozatok melyek, arra csábítják ezeket az embereket, hogy Európa felé vegyék az irányt, szét fogják feszíteni az Európai Unió határait” – emelte ki.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy Nyugat-Európában éles ellentét van a vezető politikusok által támogatott politika és az európai polgárok véleménye közt.

Meg kell védeni azokat a sikereket, melyeket hazánk az elmúlt öt évben elért, ezeket a sikereket saját magunkra kell fordítanunk – húzta alá, utalva arra is, hogy az európai és hazai baloldal felelőtlen bevándorláspárti politikája veszélyezteti az eddig elért eredményeket. „Számunkra az a legfontosabb, hogy a törvényes rendet az európai és magyar kultúra megvédése érdekében visszaállítsuk” – szögezte le, hozzátéve, hogy cél az illegális migránsok Európa felé tartó áradatának megállítása.

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 15:02