Még nagyobb biztonságban: 715 csepeli első osztályos kapott láthatósági mellényt az önkormányzattól

Kategória: Közélet 2015. szeptember 11. péntek, 13:28

mellenyek8A mindennapos közlekedésben segíti a csepeli kisiskolásokat az a láthatósági mellény, amelyet több mint nyolcvan első osztályos tanuló kapott meg a Karácsony Sándor Általános Iskolában szeptember 11-én.

Csepel önkormányzata tovább folytatja a 2013-ban Németh Szilárd országgyűlési képviselő javaslatára indított kezdeményezést, miszerint minden csepeli első osztályos gyermek kapjon láthatósági mellényt.

Az új tanév kezdetén a városvezetés nem csak a rendőri jelenlétet növeli meg az iskolák környékén, hanem a fenti intézkedéssel az iskolába járók testi épségére is vigyáz. A Csepel címerével ellátott fényvisszaverő ruházat sötétedés után is jól látható, kerékpáron viselve pedig különösen előnyös. A gépjárművezetők jobban odafigyelnek a hasznos ruhadarabot viselőkre, ha például a zebrán haladnak át.

A csepeli önkormányzat minden év szeptemberében láthatósági mellényt fog biztosítani az első osztályosoknak – jelentette be Morovik Attila alpolgármester az iskolában tartott jelképes átadáson.

Köszöntésében Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta a jelenlévőknek, majd közölte, hogy 2013-ban háromezer kerületi alsó tagozatos diák kapta meg a „Csepel vigyáz rám!” feliratú élénk színű mellényt.

Ezután Zádorvölgyiné Szabó Ildikó intézményvezető megköszönte az önkormányzatnak a gyerekek biztonságosabb közlekedése érdekében tett hasznos intézkedést.

A Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola és a Karácsony Sándor Általános Iskola megjelent első osztályosainak Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János tankerületi igazgató, valamint a jelenlévő kerületi iskolák intézményvezetői adták át a mellényeket.

A többi kerületi iskolába a Csepeli Városkép Kft. munkatársai a délelőtt folyamán juttatták el a mellényeket.

AZS

Fotó: Tóth Beátamellenyek5

mellenyekmellenyek2mellenyek3mellenyek4mellenyek6mellenyek7mellenyek9

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 15:03