Repülőzaj: összefogás a csendesebb Dél-Budapestért

Kategória: Közélet 2022. október 20. csütörtök, 08:24

20221019 legi megbeszeles vhaza kf ht 8A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték a budafoki és a csepeli önkormányzatot is, hogy dolgozzanak közösen a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek által okozott zajterhelés csökkentése érdekében.

 

A budafoki önkormányzattal közösen, civilekkel tárgyalt tegnap Pákozdi József alpolgármester a XXII. kerületben, hogy konkrét lépéseket tegyenek a Budapest déli része feletti sűrű légtérhasználat okozta problémák visszaszorítása érdekében.

 

A budafoki és a csepeli képviselő-testület is még a szeptemberi ülésén döntött arról, hogy fontosnak és indokoltnak tartja a Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport által indított petícióban foglalt panaszt, és egyetért a kezdeményezéssel. Mindkét testület támogatásáról biztosította a lakosságot abban a törekvésében, hogy fenti panasz orvoslása, az egészségesebb környezet elérése érdekében a petíció kezdeményezői a hatóságokat megkeressék. A kezdeményezéshez csatlakozott Újbuda is.

 

Személyes tárgyalásra a civilek kezdeményezésére október 19-én került sor a budafoki városházán. A megbeszélésen Karsay Ferenc, budafoki polgármester mellett részt vett többek között Pákozdi József, Csepel alpolgármester is, valamint a kezdeményező lakosok részéről Miskei Gábor, Rabi Krisztina és Radnóti Csaba.

 

Az egyeztetésen megállapodás született arról, hogy a civil csoport képviselői a kerületi vezetők támogatásával kérelmet nyújtanak be az illetékes szervekhez. A közös cél a korrekt és méltányos légiútvonal-kiosztás elérése, azaz hogy ne Dél-Budapest irányába koncentrálják a felszálló gépek túlnyomó többségét.

 

Budafoktétény.hu

Utoljára frissítve: 2022. október 20. csütörtök, 14:40