Három éve újrázott Borbély Lénárd polgármester Kiemelt

Kategória: Közélet 2022. október 13. csütörtök, 10:15

310810038 633311111690070 7862833792900330705 nNapra pontosan 3 éve lett újra polgármester Borbély Lénárd a kerületben. Ez eddig elért eredményekről és a kerület előtt álló kihívásokról posztolt ma reggel a Facebook oldalán. Az írást teljes terjedelmében közöljük.

 

"Tisztelt Csepeliek!

 

Napra pontosan három éve, hogy Önök újból bizalmat szavaztak nekem a polgármesteri munkám folytatásához. Kollégáimmal igyekszünk ezt a bizalmat megszolgálni azzal, hogy a csepeliekért, a kerület jobbá, szebbé, élhetőbbé tétele érdekében dolgozunk folyamatosan. Rengeteg még a tennivaló, de hiszem, hogy sokat léptünk előre, erősíteni tudtuk a közösségünket. A nehéz évek ellenére fontos fejlesztéseket valósítottunk meg az elmúlt időszakban.

 

Az önkormányzati választás után elsőként világjárvány alakult ki a semmiből, mi pedig összefogással a védekezésre összpontosítottunk. A helyi egészségügyet megerősítettük, a lakosokat maszkokkal láttuk el, megszerveztük az oltakozást. Mindennek ellenére beindultak a fejlesztéseink. Csak a teljesség igénye nélkül: befejeztük az óvodaudvarfelújítási programunkat. Elindítottuk a megígért iskolafejlesztéseinket. A Herman és a Mátyás suli után idén a Katona iskola újult meg önkormányzati önerőből. Megnyitottuk az Összetartozás Házát. A Kis-Duna partján megépítettük az új Napközis Tábort. A lakosság bevonásával közösségi tervezés után pedig elindítottuk az Ifjúsági tábor fejlesztését úgy, ahogyan a csepeliek azt szeretnék. Több tíz kilométernyi új utat építettünk és idehoztuk a fiataloknak hazánk egyik legmenőbb bulihelyszínét, a Barba Negrát.

 

Örömhír, hogy a közösségi programjaink a járvány után újraindultak, országos hírű jégpályánk van, visszahoztuk a kertmozit, játszótereink, parkjaink pedig tovább szolgálják a csepeli családokat. És természetesen folytatódott a Zöld Sziget Programunk, amelynek keretben gyümölcsfákkal, egynyári növényekkel ajándékoztuk meg a lakosságot, emellett rengeteg fát is elültettünk, hogy kerületünk tisztább, zöldebb legyen.

 

Mindeközben kormányzati támogatással a csepeli egészségügyben is milliárdos fejlesztések valósultak meg, amihez kerületünk százmilliókkal járult hozzá. Új szakrendelések lettek, új orvostechnikai eszközöket vásároltunk. Örömhír, hogy ma már folyamatos mammográfiai szűrés van Csepelen és az új ultrahang berendezéseink is a kerületi egészségügy javát szolgálják. A jövőt illetően fel fogjuk újítani az egykori szülőotthon épületét, elindítjuk a kerületben az egynapos sebészetet és további orvostechnikai eszközöket is beszerzünk. Ehhez kapcsolódik, hogy megvásároltunk az anafilaxiás sokk kezelésére szolgáló injekciót is a bölcsődéinknek és az óvodáknak.

 

A Covid járvány enyhülésével együtt kitört a háború a szomszédságunkban, amely súlyos gazdasági és energetikai válságot jelent mindenki számára, így az önkormányzat működését is nagyban befolyásolja. Ha most is össze tudunk fogni, erős közösséget alkotunk, ebben az időszakban is helyt fogunk állni.

 

Végezetül fontos kiemelnem, hogy eddigi fejlődésünk csapatmunka eredménye, enélkül nem sikerült volna. Én pedig továbbra is kizárólag Csepel és a csepeli emberek érdekét kívánom szolgálni.

 

Folytassuk közösen!"

Utoljára frissítve: 2022. október 14. péntek, 11:01