Új fákat ültettek a napközis táborban

Kategória: Közélet 2022. július 04. hétfő, 13:37

DSC09857A 10 millió Fa Alapítvány a csepeli önkormányzattal közösen ültetett fákat a Csepeli Napközis Táborban. A húsz darab oszlopos kínai nyárfát az alapítvány ajánlotta fel.

A 2019-ben Bojár Iván András által alapított 10 millió Fa Alapítvány célja, hogy minden magyarországi lakos után egy fát ültessen a zöldebb, élhetőbb környezetért. Az országos közösség képviselői főleg a kisvárosokban, falvakban, megyeszékhelyeken, fővárosi kerületekben működő helyi közösségekkel együtt végzik a fásítást, akár erdők telepítését is. Eddig kétszázezer fát ültettek, melyek kiválasztása - figyelve a klíma jelenlegi állapotára - nem könnyű feladat. Az oszlopos kínai nyárfa közepes termetű, lombhullató, gyors növekedésű – mondta el az alapítvány egyik munkatársa.

A most telepített új fákhoz a Csepeli Városgazda munkatársai készítették elő a helyszínt. A CSUSE pálya melletti szakaszon ültetésre kerülő facsemeték földbe helyezésében Borbély Lénárd polgármester is segédkezett, aki a következőket írta közösségi oldalán: „Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen mi is egy tisztább, zöldebb, élhetőbb kerületért dolgozunk. Erről szól a Csepeli Zöld Sziget Program, amelynek keretében több mint tízezer fát ültettünk el az elmúlt 10 évben a kerületben.”

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2022. július 04. hétfő, 13:46