Nyomtatás

Két éve, hogy újrázott Borbély Lénárd polgármester az önkormányzati választáson

Kategória: Közélet 2021. október 13. szerda, 15:44

BorbelyLCsepel első embere a közösségi oldalán emlékezett meg az évfordulóról és számolt be az eddig elért eredményekről. Ahogy fogalmazott, nehéz időszakon van túl az önkormányzat.

„A koronavírus-járvány sok dolgot felülírt, a fejlesztéseket tekintve azonban nem álltunk le.” Folytatták az útépítéseket, eddig 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer utat építettek, megépült a Görgey iskola helyén egy új park. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megépítették a Napközis tábort, továbbá elindult a nagyszabású iskolafejlesztési program. 2020-ban a Herman Ottó Általános Iskolát, idén pedig a Mátyás Király Általános Iskolát újították fel kívül-belül. A Széchenyi iskola teljes tetejét is ujjá kellett építeni a viharkár után.

 

A polgármester úgy folytatta, hogy a kormány támogatásával, az Egészséges Budapest Program keretében - az önkormányzati hozzájárulással együtt - csaknem négymilliárd forintot költenek a csepeli egészségügy fejlesztésére. Az elmúlt időszakban új kiegészítő orvostechnikai eszközöket helyeztek üzembe, orvosi rendelőket tataroztak, a jövőt illetően pedig felújítják az egykori szülőotthon épületét, elindítják a kerületben az egynapos sebészetet, javítják a fogászati praxisok tárgyi feltételeit és további orvostechnikai eszközöket szereznek be.

„A megkezdett munkát folytatjuk, hogy Csepel méltán legyen büszke múltjára és az elért eredményekre!” – zárta sorait Borbély Lénárd.