Falfestés a járvány frontvonalában dolgozókért Kiemelt

Kategória: Közélet 2021. szeptember 20. hétfő, 13:16

TBE 8572Budapest egyik legnagyobb kültéri falfestését adták a csepeli Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán szeptember 20-án, amellyel a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozók helytállását köszönik meg. Az alkotást az irántuk érzett tisztelet jegyében a Nők Magyarországért Klub és a csepeli önkormányzat kezdeményezésére – a Szerencsejáték Service Kft. támogatásával – hozták létre. A falfestés mintegy 500 négyzetméteres. Az átadáson beszédet mondott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja és Borbély Lénárd polgármester.  

Szentkirályi Alexandra azt emelte ki, hogy a járvány próba elé állította Magyarországot, de az ország képes volt megbirkózni a pandémiával. A hatékony védekezésnek köszönhetően Magyarország jelenleg Európa egyik legbiztonságosabb országa. Szeptemberben újra indulhatott a tanítás az iskolákban, az ország működik. „Nehéz másfél éven vagyunk túl, és nem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdöttek. Azoknak az ápolóknak, orvosoknak, háziorvosoknak, mentősöknek, akik éjt nappallá téve mindent megtettek a mi és szeretteink egészségéért, életéért. Ezzel a köztéri alkotással szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a világjárvány legnehezebb időszakában is alázattal végezték munkájukat, hivatásukat. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanárokat vagy épp lakóközösségeket, akik újból megmutatták mindannyiunknak, hogy mi magyarok, ha nagy a baj, akkor is képesek vagyunk összefogni” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy maga is megtapasztalta, milyen kemény és áldozatos munkát végeztek azok, akik a frontvonalban dolgoztak. Nem lehetünk elég hálásak nekik, köszönet és tisztelet jár a munkájukért. „Természetesen büszke vagyok a csepeli kollégák helytállására is, akik végtelen türelemmel, kitartással tették a dolgukat. Olyan példás összefogást tapasztaltam, amit még soha. Ennek eredménye, hogy együtt sikerült leküzdenünk a járványt. Ha pedig kell, újra összefogunk, hogy legyőzzük a vírust!” – mondta Borbély Lénárd.

A látványtervet és a falfestményt a Színes Város Csoport készítette.

Cs. A.

 

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 20. hétfő, 13:22