Gerincút helyett méhlegelő

Kategória: Közélet 2021. május 31. hétfő, 08:47

DSC06458Továbbra is várat magára a 2011-ben elkészült csepeli gerincút meghosszabbítása, a fővárosi vezetés ugyanis harmadik alkalommal sem tudott a beruházás finanszírozására érvényes uniós pályázatot benyújtani.

Németh Szilárd honvédelmi minisztériumi államtitkár, országgyűlési képviselő a gerincút mellett tartott sajtótájékoztatón kijelentette, a harmadik alkalommal is elbukott uniós pályázat azt bizonyítja, a főváros vezetése képtelen arra, hogy a csepeli gerincutat meghosszabbítsa és bekapcsolja a közlekedés vérkeringésébe. Hangsúlyozta, azért lenne szükség Csepel legfontosabb közlekedési útvonalának megépülésére, mert megszűnnének az agglomeráció és a teherforgalom miatt a kerületben jelenleg tapasztalható forgalmi dugók.   
– A beruházás elmaradása miatt várat magára a gerincút melletti zöld terület közparkká alakítása is, amely mára teljesen elgazosodott, így park helyett marad a méhlegelő – mondta Németh Szilárd. Hozzátette, ugyanez a semmittevés tapasztalható a főváros által fenntartott csepeli utakon is. Beszélt arról is, hogy az országgyűlés a héten több Csepelt érintő fejlesztést is tárgyalt, amelyeket Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője nem támogatott.

– A csepeli gerincút példája is mutatja, hogy Karácsony Gergely vezetése alatt nem működik Budapest, és nem lehet rájuk bízni a főváros vezetését – fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Hangsúlyozta, hiába támogat a kormány budapesti fejlesztéseket, ha a fővárosi vezetés nem tud ezen a téren eredményt felmutatni. A fővárosi vezetés uniós pályázati teljesítményét katasztrofálisnak értékelte, pedig, jegyezte meg, a főváros saját brüsszeli képviseletet tart fenn, amelyet egy volt baloldali EP-képviselő vezet.