Nyomtatás

Óvodapedagógusok és a közterületeken dolgozók kapják a politikusok pluszpénzét

Kategória: Közélet 2021. április 15. csütörtök, 13:24

173777593 4454355747911315 7363540445447953049 nÁprilis 1-jétől a budapesti átlag szintjére csökkentek Csepelen a politikusok tiszteletdíjai. Borbély Lénárd polgármester április 14-i döntése alapján az így megtakarított összeget a csepeli óvodapedagógusok és a Városgazda közterületeken dolgozó munkatársai kapják meg.

Az önkormányzatokat is sújtják a koronavírusos világjárvány miatti gazdasági hatások, és ez alól Csepel sem kivétel. Borbély Lénárd polgármester döntésére áprilistól a Budapesten megszokott, átlagos szintre csökkent a csepeli képviselők tiszteletdíja. Csepel polgármestere Facebook oldalán jelentette be a döntést:

„A koronavírus-járvány nem válogat, nekünk is racionalizálni kell a működésünket. A csepeli politikusok tiszteletdíját ezért április 1-jétől a budapesti átlag szintjére csökkentettük, az ebből fakadó megtakarítást pedig azok az óvodapedagógusok és Városgazda-dolgozók kapják meg, akik bérből és fizetésből élnek, és Csepel polgárait szolgálják. Tudom, hogy ez a döntés sokaknak fáj, de úgy érzem, hogy ebben a helyzetben így volt tisztességes.” - fogalmazott.

A csepeli óvodapedagógusok bérkiegészítést kapnak, amelyet a koronavírus járvány miatt ideiglenesen csökkenteni kellett. Ők most az eredeti bérkiegészítést kapják meg újra. A megtakarítás másik részét a Csepeli Városgazda munkatársai kapják. A csepeli önkormányzati képviselők egyébként a koronavírus-járvány második hulláma alatt annak ellenére végig megkapták a tiszteletdíjukat, hogy se testületi ülések, se bizottsági ülések nem voltak.