A Csepeli Építési Szabályzat módosításának partnerségi egyeztetéséről

Kategória: Közélet 2021. április 14. szerda, 13:47

korcimerTisztelt Partnereink, Csepeli Lakosok!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 24/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet (CSÉSZ) módosításra kerül az új Duna-híd megvalósulása érdekében, a 96/2020.(XII.18.) számú Polgármesteri Határozat alapján.

A módosítás véleményezési dokumentációja elkészült. A tervezettel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra partnerségi egyeztetés keretében kerül sor.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kezdeményezésére történő módosítás célja a Csepel-sziget északi részén az új Duna-híd, valamint a Fehérvári út és az Üllői út – Határ úti csomópont közötti kapcsolódó közlekedési infrastruktúra Csepel-szigeti szakaszának megvalósítása. A Galvani utca – Illatos út vonalában megépítendő új, kötöttpályás közlekedéssel együtt az új Duna-híd (Galvani híd), valamint a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra tervezése az 1693/2018. (XII. 17.) Kormányhatározat alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Az ehhez kapcsolódó jelen CSÉSZ módosítás a 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet szerint tárgyalásos eljárásban zajlik, melynek keretén belül folytatjuk le a terv partnerségi egyeztetését.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján, a településrendezési eszköz módosításának partnerségi egyeztetését elektronikus úton folytatjuk le.

A véleményezési dokumentum - a módosításról készült részletes szakmai tájékoztatóval együtt - elérhető az Önkormányzat https://csepel.hu/ hivatalos honlapján:

1 CSÉSZ módosítása elérési útvonal: Kezdőlap » Hivatal, ügyintézés » Ügyféltájékoztatók, nyomtatványok » Településfejlesztés és rendezés » Partnerségi egyeztetés és dokumentumai

Kérem, hogy a tervezetről adott írásos észrevételeit, véleményét, 2021. május 3-ig kizárólag elektronikus úton szíveskedjen megadni a Főépítészi Irodának címezve

  • e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
  • vagy e-papíron

A véleményezéshez teljes név és lakcím megadása szükséges, mellyel az adatkezeléshez szükséges hozzájárulást megadottnak tekintjük. Az adatokat kizárólag a dokumentum készítéséhez kapcsolódó véleményezéssel összefüggésben kezeljük. Az adatkezeléshez kapcsolódó bővebb tájékoztatás elérhető a www.csepel.hu oldalon.

Budapest, 2021. április 14.

Borbély Lénárd polgármester megbízásából:

Gyulai István főépítész