Dél-budapesti polgármesterek közös nyilatkozata

Kategória: Közélet 2021. március 22. hétfő, 15:43

korcimerKözös nyilatkozatot írtak alá a mai napon Dél-budapesti polgármesterek. Borbély Lénárd, Budapest XXI. kerület Csepel polgármestere, Bese Ferenc, Budapest XXIII. kerület polgármestere, valamint Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerület polgármestere által aláírt nyilatkozat leszögezi: az érintett polgármesterek fontosnak tartják, hogy Budapest belső kerületei mellett a külső kerületekben is történjenek olyan kerékpáros-, rekreációs-, illetve zöldfelületi fejlesztések, amelyek az itt lakók életminőségét javítják, továbbá, hogy a Dél-budapesti kerületek között is minél több közvetlen, a belső városrészek érintése nélküli kapcsolat jöjjön létre.


Ebből a megfontolásból különösen is üdvözlik a polgármesterek Fürjes Balázs államtitkár 2021. március 18-án tett bejelentését, amelynek nyomán nyilvánvalóvá vált a Dél-pesti Zöldfolyosó és kerékpárút elnevezésű projekt kormányzati támogatása.
A beruházás megvalósulásának esélyét tovább növeli, hogy a kormány az Európai Unió következő költségvetési időszakában rendelkezésre álló pénzügyi eszközök tervezése során is számol azzal a több mint 200.000 Csepelen, Soroksáron, Pestszentlőrincen, illetve Pestszentimrén élő budapesti számára kiemelten fontos fejlesztéssel, és az Európai Bizottság jóváhagyása esetén támogatásra javasolja azt.
Budapest további fejlődése tekintetében különösen reménykeltő, hogy a kormány egy pártpolitikai törésvonalakon átívelő, részben független, részben pedig egymástól különböző pártállású polgármesterek által egyöntetűen támogatott kerékpáros-, illetve zöldfejlesztést karolt fel ezzel a döntésével – zárul a közlemény.

A közleményt ide kattintva tekintheti meg.

Forrás: onkormányzat.mti.hu