Nyomtatás

Megnyitotta kapuit a megújult Béke téri játszótér

Kategória: Közélet 2020. szeptember 29. kedd, 14:14

TBE 3069Átadták a felújított Béke téri játszóteret, mely a Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának köszönhetően valósult meg. A sajtótájékoztatóval egybekötött átadón részt vett Borbély Lénárd polgármester, Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, valamint Sas Sándor paralimpikon és Tóth Zoltán, kerekesszékes tapasztalati szakértő is.

A Szerencsejáték Zrt. felelős vállalati tevékenységének középpontjában a fogyatékossággal élők társadalmi integrációja áll, kiemelt szerepet kap a gyermekeknek nyújtott segítség. A cég a közép-kelet európai régióban elsőként vállalta, hogy minden évben a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részét közösségi célra fordítja, és országszerte befogadó játszótereket épít. A társaság a tavalyi évben jelentősen bővítette tevékenységét, melynek nyomán komplett, tematikus parkok épültek, testreszabott játékelemekkel. Ilyen a megújult Béke téri játszótér is, mely a Csepel-sziget élővilága elnevezést kapta. A játszótér a közös játék örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára. A kerekesszékes forgót, az akadálymentes meseházat, a kilátós mászókát és a madaras fészekhintát a mozgásukban korlátozottak is biztonsággal használhatják. A játszótéren a Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilága elevenedik meg, a vizes élővilág témájára felfűzve. A parkban a játékélmény, az ismeretterjesztés, a természeti értékek bemutatása áll középpontban. Az eszközöket, a növényeket, az ivókutat, a burkolatokat, a padokat, az ismeretterjesztő táblákat úgy alakították ki, hogy a játszótér egésze átlátható legyen, elkülönüljenek a nagymozgású terek, de legyenek visszavonulásra alkalmas sarkok is.

Borbély Lénárd polgármester a játszótér átadásán köszönetét fejezte ki a Szerencsjáték Zrt-nek, hogy az integrált játszótér megvalósulhatott. „Önkormányzatunk azon dolgozik, hogy családbarát kerületet építsünk, hogy minél inkább integrált, befogadóbb legyen a kerületünk. Három éve is nagy öröm volt számunkra, hogy Tarlós István korábbi főpolgármester és Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettes támogatásával a budapesti kerületek közül Csepelen valósulhatott meg az első integrált játszótér. A most átadott park is ugyanazt a célt szolgálja, hogy az ép gyerekek együtt játszhassanak a mozgásukban korlátozottakkal. A Béke tértől nem messze több olyan intézmény is található, ahol mozgáskorlátozott gyerekek is tanulnak, ez fontos szempont volt a helyszín kiválasztásában. A korábbi játszótér átalakítása, kibővítése teljes egészében megvalósult” - hangsúlyozta a polgármester. Egyúttal hozzáfűzte fontos, hogy mindenki vigyázzon a játszótérre, hisz olyan értéket képvisel, amit hosszú távon, a következő generációknak is meg kell őrizni.”

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója ugyanakkor kifejtette, a befogadó játszótérépítési program sikerének része a szemléletformálás is. „Mindennél fontosabb, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek már korán közös élményeket szerezzenek, és nyitottabb, befogadóbb felnőttekké váljanak. Idén ősszel újabb öt integrált játszóteret adunk át az ország több pontján, amelynek köszönhetően tizenháromra bővül ezeknek a különleges közösségi tereknek a száma. De itt sem kívánunk megállni, és a novembertől elérhető Nagykarácsony sorsjegyünkkel meghirdetjük a 2021-es programunkat is” – hangsúlyozta.

A program végén Tóth Zoltán, kerekesszékes tapasztalati szakértő Fördős-Hódy Erzsébet, játék-szakértő segítségével mutatta be a játékok használatát.

 

TBE_2996.jpg TBE_2999.jpg TBE_3005.jpg

TBE_3012.jpg TBE_3018.jpg TBE_3022.jpg

TBE_3039.jpg TBE_3043.jpg TBE_3049.jpg

TBE_3069.jpg TBE_3077.jpg TBE_3090.jpg

TBE_3099.jpg TBE_3101.jpg TBE_3110.jpg

TBE_3115.jpg TBE_3118.jpg TBE_3124.jpg

TBE_3132.jpg TBE_3140.jpg TBE_3148.jpg

TBE_3157.jpg TBE_3159.jpg TBE_3163.jpg

TBE_3178.jpg TBE_3194.jpg TBE_3206.jpg