Vádat emeltek a csepeli MSZP-s képviselő ellen

Kategória: Közélet 2020. szeptember 24. csütörtök, 14:54

cspA Csepel.info értesülései szerint ittas vezetés miatt emelt vádat a Szigetszentmiklósi Járásbíróság Csaba Péter ellen. Az MSZP politikusa – lapzártánkig ‒ nyilvánosan sem írásban, sem szóban nem kért elnézést a történtek miatt. Csaba Péternek nem ez az első botrányos ügye: a választási kampányban birkaként jellemezte a fideszes szavazókat, és azzal viccelődött a legnagyobb közösségi oldalon, hogy arab migránsok erőszakolják meg őket.

A csepeli szocialistáknál az ittas vezetés ugyanakkor még az enyhébb kihágások közé tartozik. Az elmúlt bő tíz évben kettős gyilkosság, sikkasztás, pedofília, aljas indokból elkövetett rágalmazás, magánokirat-hamisítás miatt ítélték el jogerősen a politikusaikat. Szenteczky János, a párt meghatározó embere októberben áll ismét bíróság elé: akkor a csepeli lakásmutyibotrányként elhíresült bűncselekmény-sorozatban hirdetnek elsőfokú ítéletet.

Hiába kerültek azonban többször is a csepeli MSZP politikusai az országos lapok címoldalára a botrányos ügyeikkel, a párt szeptemberi tisztújításán megerősítették a vezetőiket. Így ismét a Kabán élő Bangóné Borbély Ildikót választották az MSZP helyi elnökének. Szenteczky János kongresszusi és választmányi küldöttként képviseli tovább a csepeli MSZP-t. Dobák István, aki tiltakozott Bangóné és Szenteczky vezetési módszerei ellen, már nem került be a vezetésbe, párttagságát pedig felfüggesztették.

TK