Nyomtatás

Vadkamerák az illegális szemétlerakók ellen

Kategória: Közélet 2020. július 10. péntek, 12:53

TBE 3632Az illegális szemétlerakások elleni küzdelem keretében újabb öt vadkamerát helyeznek el Csepel különféle pontjain, ahová jellemző módon rendszeresen borítanak le szemetet, lomokat. A csepeli önkormányzat korábban már átadott a csepeli rendőrség számára öt vadkamerát, hogy lefüleljék, és eljárás alá vonják az illegális szemétlerakókat.

Az újabb eszközöket Borbély Lénárd polgármester nyújtotta át Szilágyi Sándor rendőr alezredesnek, csepeli rendőrkapitánynak a Weiss Manfréd úton, az egykori eperföld bejáratánál.  

Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a már kihelyezett kamerák sikeresen elriasztják az esetleges szabálysértőket. A szemét, illetve a lom jellegétől függően az illegális szemétlerakó szabálysértést vagy bűncselekményt követ el a cselekedetével. A rendőrség szerint minden illegális szemétlerakó komoly büntetésre számíthat. Az elmúlt időszakban is voltak tettenérések a kamerák felvételeinek köszönhetően. A kamerák számának növelésével az a cél, hogy fenntartsák a kerület tisztaságát, növeljék a lakók biztonságérzetét. Szintén átadták a vadkamerák üzemeltetéséhez szükséges memóriakártyákat és GSM adatsim kártyákat. Az eszközöket a csepeli rendőrkapitányság üzemelteti. Összértékük csaknem 750 ezer forint.