"Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke"

Kategória: Közélet 2020. június 24. szerda, 12:43

Tancsics utfelbontasBorbély Lénárd polgármester előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés június 24-i ülésén annak érdekében, hogy azok a fővárosi útszakaszok, amelyek felújításáról korábban volt már döntés, és amelyeket Karácsony Gergely a veszélyhelyzetben egyszemélyi döntéshozóként, politikai alapon kihúzott a listáról, azok kerüljenek vissza – értesült a Csepel.hu.

A polgármester kezdeményezi, hogy „Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke, és a főpolgármester változtassa meg az egyéni döntését. Újuljon meg a Táncsics Mihály utca, a Szent László utca, a Védgát utca és a Szállítók útja. Ezekről ugyanis már döntött korábban a Közgyűlés.”

Mint ismeretes, Karácsony Gergely a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját úgy módosította, hogy erről semmiféle egyeztetést nem folytatott az érintettekkel. Ennek következtében már kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el négy, nem baloldali vezetésű kerületben. Ráadásul Csepelen nemcsak egyetlen fővárosi út felújítását sem végzi el a fővárosi önkormányzat, hanem leállítják és visszavonják a HÉV végállomásához tervezett P+R parkoló megépítését is. Csepelen a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezik. A Táncsics Mihály utcára a fedezet is rendelkezésre áll. Szintén leállítják két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút-fejlesztést is. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpáros-hálózat épült volna meg.