Kitüntették Türi Árpád rendőr alezredest

Kategória: Közélet 2020. június 18. csütörtök, 09:32

turi arpadBűnügyi kategóriában „Az év budapesti rendőre” címmel tüntette ki Türi Árpád rendőr alezredest a Rendőrség Napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központjában dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. A méltatásban kiemelték: az alezredes az elismerő címet kitartó munkájáért, példás teljesítményéért és kiemelkedő pályafutása miatt kapta.

Türi Árpád 2002-ben kezdte meg rendőri szolgálatát őrmesterként a csepeli rendőrkapitányságon, ahol 2017-ig dolgozott. Legutóbb bűnügyi osztályvezető, a rendőrkapitánysághelyettes vezetője volt. 2017. december 1-eje óta a VII. kerületi rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot, ahol jelenleg is kapitányságvezető-helyettes és bűnügyi osztályvezető.

Türi Árpád mindig rendőr akart lenni, noha családjában senki nem volt az. Édesanyja tanár, édesapja orvos. Vonzotta a rendőri pálya, a bűnüldözés, a rend betartatásának tisztelete. Járőrként, őrmesteri rendfokozatban kezdte meg szolgálatát Csepelen. Közrendvédelmi területen tevékenykedett, ahol különféle rendészeti feladatok ellátása tartozott a tevékenységi körébe. Büszke arra, hogy 2007-ben „Az év csepeli rendőre” címmel tüntették ki az előző esztendő kitartó és eredményes munkája elismeréseként. Végigjárta a ranglétrát: volt járőrvezető, szolgálatirányító, később nyomozó, alosztályvezető. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerzett diplomát. Tisztként, bűnügyi vezetőként bizonyította rátermettségét, számos jelentős bűncselekmény felderítését vezényelte le. Komoly szerepe volt abban, hogy Csepelen sikerült visszaszorítani a bűncselekmények számát. Ebben nagy segítségére voltak a csepeli kollégái, akik kiváló csapatot alkottak. Főleg a rablások, gépjárműfeltörések, gépjárműlopások, lakásbetörések, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények felderítése és számuk csökkentése terén értek el számottevő sikereket. Az alezredes célja volt az is, hogy javítsák az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét.

Jelenleg Budapest VII. kerületében, a szórakozóhelyeiről elhíresült Erzsébetvárosban teljesít szolgálatot bűnügyi osztályvezetőként.

Cs. A.