Németh Szilárd a Táncsics Mihály utcai hajléktalanszálló tervének visszavonására szólította fel a főváros vezetését

Kategória: Közélet 2020. április 29. szerda, 14:12

TBE 4399Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Táncsics Mihály utca 82-84. szám alatt található egykori iskolaépület előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az egykori Mérei Ferenc Szakiskolában többszörösen hátrányos helyzetű fiatalok tanultak szakmát, amíg a Demszky Gábor vezette főváros 2007-ben be nem záratta az intézményt, ahol a mostani balliberális vezetésű főváros hajléktalanszállót nyitna.

Felhívta a figyelmet, Karácsony Gergely főpolgármester a csepeliek megkérdezése nélkül a belvárosi kerületekből több száz hajléktalant telepítene Csepelre, pedig a választási kampányban egy biztonságos és rendezett Csepelre tett ígéretet. Hozzátette, a szálló működtetésével egy Soros-szervezetet bíznának meg, ezért egyértelmű, hogy a hajléktalanok Csepelre telepítését „Soros György embereivel együtt dolgozták ki.”
Emlékeztetett, Demszky Gábor főpolgármestersége alatt a főváros lakásokat vásárolt, hogy a belvárosi kerületekből roma családokat költöztessen ki. Megjegyezte, az egyik 52 négyzetméteres lakásba 17 embert költöztettek be. – Úgy látszik, Karácsony Gergely másolja a Demszky Gábor főpolgármestersége alatti gyakorlatot – jegyezte meg. Kitért arra is, hogy 2015-ben Szabó Szabolcs, Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője 15 ezer migránst szeretett volna Csepelre telepíteni, amellyel akkor Bangóné Borbély Ildikó is egyetértett.
Az országgyűlési képviselő felszólította Karácsony Gergelyt a javaslat azonnali visszavonására és arra, hogy kezdjen érdemi párbeszédet a kerület vezetőivel, Borbély Lénárd polgármesterrel és a körzet önkormányzati képviselőjével.

Utoljára frissítve: 2020. április 29. szerda, 14:44

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail