Eltűntek az eladó autók A McDonald's-nál

Kategória: Közélet 2020. február 19. szerda, 10:58

Mc autoarusitas 640x480Talán eddig sokan nem is vették észre, hogy Csepel közterületein hosszabb ideje néhány „eladó” felirattal ellátott gépjármű - olykor egymás mellett állva - foglalta el a kerületi parkolóhelyeket. A trükköt valószínűleg kereskedők vetik be, így árulva a használt kocsikat, megkerülve ezzel a telephely „problémáját”.

Az autók azonban az önkormányzat intézkedésének köszönhetően mára eltűntek. Nem véletlenül. A hivataltól ugyanis azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a munkatársakkal, valamint a kerületi rendőrséggel karöltve épp a napokban füleltek le egy ilyen kereskedőt, aki valószínűleg a jóval nagyobb haszon reményében árulta a gépkocsikat a forgalmas McDonald’s étteremnél. 

A csepeli önkormányzat arról tájékoztatott, hogy "a közterületen eladásra kínált gépjárművek jelentős száma és az adott helyen történő elhelyezésük időtartama alapján közterületen végzett gépjármű kereskedelmi tevékenység folytatása volt feltételezhető”. Ezt azonban közterületen nem lehet végezni.

Valószínűleg bírságot szabnak majd ki a kereskedőre. Általánosságban elmondható, hogy ha a tiltó határozatban foglalt kötelezettségének a kereskedő nem tesz eleget és a gépjármű kereskedelmi tevékenységet közterületen továbbra is folytatja, úgy az ügyet az eljáró hatóság átadja a NAV-nak végrehajtásra -tudta meg portálunk.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail