×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/html/csepel.hu/anyagok/anyagok/kepek/cikkek/2020_01/07_kettos_gyilkossag/TBE_0813.jpg
×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: anyagok/anyagok/kepek/cikkek/2020_01/07_kettos_gyilkossag/TBE_0813.jpg

Tizenegy éve történt a csepeli kettős gyilkosság

Kategória: Közélet 2020. január 07. kedd, 14:23

TBE 0813Tizenegy esztendeje történt az a kettős gyilkosság Csepelen, amelyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.

A tragédia évfordulóján január 7-én a Csepeli temetőben tartottak csendes megemlékezést. Az áldozatok sírjánál koszorút helyezett el Csepel polgármestere és alpolgármesterei, a kerület vezetői. A brutális bűncselekmény 2009. január 7-én történt a Széchenyi István úton található Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. (Az intézmény azóta elköltözött a Transzformátorgyár utcába, és felvette Szabóky Adolf nevét.) A gyilkosság előzménye az volt, hogy Deme Gábor, az iskola igazgatója sikkasztások sorozatát követte el. Szembesítették a tényekkel, majd felfüggesztették az állásából. Ekkor különféle mentségeket hozott fel védelmére, majd Kun Tamással együtt elhatározták, hogy megölik az intézményvezetőt. Papp László tanár véletlenül tartózkodott a tragédia helyszínén, de Kun Tamás őt is agyonlőtte. Nem akartak szemtanút hagyni.

A gyilkosokat az buktatta le, hogy Papp László egy diktafont rejtett el a ruhájában, amely felvette az emberölés előtti és utáni beszélgetéseket, és az öt lövés hangját. Kun Tamás az egyik lövéssel saját magát sebesítette meg véletlenül, de ez a tény is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bíróság kellő bizonyítékok alapján elítélje őket. A Fővárosi Ítélőtábla Kun Tamást tényleges életfogytiglani, Deme Gábort 36 évi fegyházbüntetésre ítélte úgy, hogy 2045-ben csak feltételesen bocsátható szabadlábra. Információink szerint Kun Tamás a tiszalöki, Deme Gábor pedig a szegedi fegyházban raboskodik. A tragédiáról dokumentumfilm készült A csepeli kettős gyilkosság címmel, amelyet kollégánk, Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezett. A filmet több alkalommal bemutatták a Duna Televízióban és a HírTV-ben.

 

{gallery}anyagok/kepek/cikkek/2020_01/07_kettos_gyilkossag/TBE_0813.jpg{/gallery}

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail