Csepel érdeke az első

Kategória: Közélet 2019. november 21. csütörtök, 16:43

bl alairasAhogy eddig, az elkövetkezendő időszakban is támogatok minden olyan ötletet, amely a kerület javát szolgálja – mondta lapunknak Borbély Lénárd, az októberben újraválasztott csepeli polgármester.

A városvezető hangsúlyozta: október 13-án véget ért a kampány, most már kizárólag a munkára és Csepel fejlesztésére kell koncentrálniuk a kerületi politikusoknak. „Büszkék lehetünk a közös eredményekre, amelyeket az elmúlt öt évben, és az azt megelőző időszakban elértünk. A választók díjazták a kerület fizikai és erkölcsi megújulását. A 3. Csepeli Konzultáció során megkérdeztük a lakókat, akik a válaszaik alapján kijelölték az utat, hogyan folytassuk tovább a munkát. Ezek a válaszok és a választási ígéreteink jelentik azt a fundamentumot, amely a cselekvési irányunk alapvetése. Gondoskodunk mindenkiről, aki Csepelen él.”

 

Értelmes vita, közös munka

A képviselő-testület összetételével kapcsolatban elmondta: számarányában most egy kiegyensúlyozott képviselő- testület jött létre, ahol helye van az értelmes vitának, de a legfontosabb, hogy a közös munka Csepel érdekében történjék. A legnagyobb frakciója a Fidesz–KDNP-nek van 9 fővel, az ellenzéki összefogás 8 fővel van jelen, összesen öt frakcióra bontva, ami egy háromfős MSZP-, kétfős DK-, és egy egy-egy fős LMP-, Jobbik-, valamint Momentum-frakcióból áll. Továbbá van egy független képviselő, aki a Buckai Szövetség Egyesület nevében került be a testületbe, amely most három alpolgármestert választott. „A rendszerváltás óta nem volt olyan helyzet Csepelen, hogy a polgármesternek ne lett volna többsége. Bízom benne, hogy a pártpolitikai csatározásokat a testületen kívül tudjuk hagyni. Itt most nem a pártok, hanem Csepel érdekeit kell érvényesítenünk a kerületben. Az itt élőkért kell együtt dolgoznunk.”

 

Folytatódnak a fejlesztések

A polgármester szerint a választás végeredményét hűen tükrözi a bizottsági helyek elosztása is. Ugyanakkor hozzátette, olyan komolytalan és életszerűtlen javaslatokkal nem lehetett mit kezdeni, mint amikor az ellenzéki összefogás azt javasolta az első ülésen, hogy vegyék el a polgármester összes hatáskörét, leszámítva a protokollárist. Így akár naponta kellene a képviselő-testületnek üléseznie.

A jövővel kapcsolatban elmondta: az előző évek megkezdett munkáját kívánják tovább vinni. „Folytatjuk a kerület fizikai és erkölcsi megújulását, elkezdjük az iskolák rendbetételét, folyamatosan dolgozunk a közterületek szebbé tételén. Célunk továbbá, hogy minél színesebb programokkal gazdagítsuk Csepel kulturális életét, és hogy még inkább felértékelődjön kerületünk presztízse.”

Borbély Lénárd ugyanakkor számít egy széles körű összefogásra a kerületben élőkkel, ahogy a közös munkára a képviselő-testületbe jutott pártokkal is. Ezenkívül természetesen számít azokra a civil kezdeményezésekre, amelyekkel jobbá lehet tenni a kerületet. „Az előttünk álló feladat tiszta és egyértelmű: azon az úton kell továbbmenni, amin eddig haladtunk. Én ezt fogom képviselni.”

Végül köszönetet mondott mindenkinek, akik részt vettek a választáson, külön köszöntve azokat, akik neki adtak bizalmat, ugyanakkor ígérete szerint dolgozik azon, hogy azoknak a bizalmát is megszolgálja, akik most nem rá szavaztak. „Azon munkálkodunk, hogy Csepel még jobb hely legyen.”

 

TK

Utoljára frissítve: 2019. november 21. csütörtök, 16:47

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail