Nyomtatás

"Köszönjük az elmúlt kilenc évet"

Kategória: Közélet 2019. október 15. kedd, 10:01

tarlosTisztelt Főpolgármester úr! Kedves István!

Csepel volt polgármestereként, fővárosi fideszes politikusként szeretnék Neked köszönetet mondani, mindazért a sok jóért, amit Te főpolgármesterként tettél a kerületemért. 2006-tól ellenzékben nagyon tudatosan és tervszerűen készültünk a főváros gatyába rázására, a vörös polippal való harcra: az adóssághegyek eltüntetésére, a Demszky-éra korrupcióinak, a szocialista-liberális mutyiland felszámolására, az elvtársak húszéves regnálása alatt soha be nem váltott ígéreteik megvalósítására, a főváros hátsóudvarának tekintett külső kerületek, így Csepel felzárkóztatására.

2010-ben kampányfőnököddé emeltél, a választáson Budapest és Csepel is nyert. És Te tartottad a szavadat, a Kormány meg minden csepeli fejlesztési tervünkben támogatott bennünket. Így épült meg a Gerincút. A 40 éve ígérgetett 59 km csatorna belekerült a földbe. Csepel volt az ország egyetlen települése, ahol a családoknak nem kellett ezért településfejlesztési hozzájárulást fizetni. Kivilágítottuk a Kis-Duna-partot, nekiláttunk a kerékpárút-hálózat kialakításának, visszaállítottuk a 71-es busz eredeti útvonalát, 12 percről 7 percre csökkentettük a HÉV menetidejét, s közben végrehajtottuk a BKV-s jegy- és bérletárak rezsicsökkentését is. És még sorolhatnánk napestig. Te járultál hozzá, hogy a csepeli szoci-MDF-es mutyit felszámolva, egy lepukkant kocsmaként üzemelő pártházból modern nyugdíjas szabadidőközpontot csináljunk.

A csepeli jeleseket, előterjesztéseimet támogatva mindig elismerted valamilyen fővárosi kitüntetéssel: Klinghammer István akadémikus, Tóth II. József (Bozsi bácsi), az Aranycsapat tagja, Fatér Károly olimpiai bajnok, Krassói Kornélia tanárnő, Dobák Zsuzsanna óvónő, ...

Nagyon jól együttműködtünk a nemzetegyesítés programjában és lengyel-magyar barátság ápolásában.

Köszönöm Neked, hogy támogattad az ereklyés országzászló mozgalom megalapítója, Urmánczy Nándor emlékpadjának Margit-szigeti visszaállítását, s a Rakovszky Iván-emlékhely kialakítását. Igazán sajnálom, hogy a Szabó Ervin Könyvtár nevének megváltoztatására vagy a Marco Casagrande nevével fémjelzett Szabadságoszlop felállítására már nem jutott időnk! De, ami késik, az nem múlik!

Kedves István!

Köszönjük az elmúlt kilenc évet, Csepel ezalatt a Te támogatásoddal rengeteget fejlődött. A hátsóudvarból a főváros egyik legélhetőbb kerülete lett.

Csepel ezt nem felejti, Csepel mindig visszavár!

Bajtársi üdvözlettel és tisztelettel:

Németh Szilárd