Folytassuk közösen!

Kategória: Közélet 2019. október 11. péntek, 08:20

borbelyKözös munkánk sikere, hogy megújulnak a bölcsődéink és óvodáink, készen állunk az iskolák felújítására is. Jól haladunk a földutak aszfaltozásával, megújítjuk a csepeli parkokat, közterületeket. Sikerrel hajtjuk végre a városrehabilitációs és panelprogramokat, felújítjuk az orvosi rendelőket. A főváros és a kormány készen áll a HÉV felújítására és meghosszabbítására, a Gubacsi hidak felújítására épp úgy, mint az új Duna híd megépítésére, a gerincút folytatására és a Corvin-csomópont kétszintessé építésére. Borbély Lénárd polgármester választás előtti utolsó interjúnk alkalmából azt ígérte, hogy nem fognak letérni az elmúlt években járt útról, és nem vesznek vissza a fejlesztések üteméből sem.

2010-ben tízmilliárdos vagyonvesztéssel, 3,8 milliárdos adóssággal, súlyos munkanélküliséggel és elhanyagolt közterületekkel kezdtük el vezetni Csepelt. Egyedül a Szent Imre tér nézett ki elfogadhatóan, de még ott is volt 150 balesetveszélyes, kikorhadt fa. Ma az összes parkunk sokkal szebb, mint kilenc évvel ezelőtt. Mi ültetjük a legtöbb facsemetét Budapesten. Van újra uszodánk, KRESZ-parkunk, Kiserdőnk. Teljesen megújult a Tamariska-domb, a Kis-Duna-part. Van ingyenes nyugdíjasklubunk, a nyugdíjasok ingyen használhatják a strandot, és számos programot rendezünk a számukra. A fiataloknak átadtuk az új cserkészházat, és újraépítjük az MSZP-s vezetés által kiárusított napközis tábort. A Rákóczi Kert közösségi tervezéssel lett Budapest egyik legjobb pihenőtere, és a volt Görgey iskola helyére is elkezdtük a közösségi tervezést. A lakosság mondja meg, hogy mi épül majd ott. Én csak azt tudom biztosan, hogy nem lakópark – fejtette ki a polgármester.

Azt, hogy mennyire más most Csepel, mint kilenc évvel ezelőtt, mutatják a problémáink. Munkanélküliség helyett munkaerőhiány van. A rászorultság, szegénység nem éhezést jelent, hanem a megemelkedett bérleti díjakkal és lakásárakkal való küzdelmet. Egy-egy lakás értéke 6–25 millió forintot emelkedett. Az autólopások – részben az új kamerarendszer miatt – visszaszorultak. Ám alig találni parkolóhelyet, mert kétszer annyi a kocsi, mint korábban. Az egészségügyben sem csak a felújítások, korszerűsítések folytatása kell, hanem több orvos is. Az orvoshiány és a várakozás lett a nagyobb gond. Tehát sok problémát megoldottunk, de lettek helyettük újak – húzta alá Borbély Lénárd.

Csepelt ezzel együtt sikerre hangoltuk, jó irányba haladunk. A következő öt év pedig még több fejlesztést hozhat, mint az előző. A programomat a harmadik Csepeli Konzultáció eredményei, vagyis a lakosság kérései határozzák meg. A folytatáshoz azonban két nagyon fontos dolog kell. Olyan főváros, amely nem ellenségként, hanem partnerként tekint a kormányra. És olyan többség a csepeli önkormányzatban, amely segít a programunk végrehajtásában. Az elmúlt öt év bizonyíték rá, hogy még a mentőautók lecserélése se ment volna kormányzó többség nélkül. Ezért kérem Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeink támogatását – foglalta össze programját Borbély Lénárd polgármester.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail