Megszorításokkal kampányolnak az ellenzéki pártok

Kategória: Közélet 2019. szeptember 25. szerda, 11:39

 

nyuszisetany

Továbbra sem tudtak átfogó önkormányzati programot felmutatni, de most már nem minden megszorító intézkedés biztos, amit korábban ígértek.

 

Például nem feltétlenül szüntetnék meg a csepeli uszoda és strand fenntartását.

 

Az új Duna-hidat továbbra is ellenzik, és maradt a terv, hogy a négyemeletes csepeli házakból szociális lakótelepeket hozzanak létre. A pártok közötti belharc is folytatódik: „fideszbérenc”, aki nem ért egyet a csepeli szocialisták vezetőivel.

 

„Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta” – üzente a többi ellenzéki párt számára Erdősi Éva, Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János polgármesterjelöltje a megválasztásakor.

 

Ezt rövid huzavona után a többség elfogadta. Akik mégsem, már a szintén ellenzéki civil szövetséget erősítik. Viszont keveset árult el Bangóné és Szenteczky koalíciója abból, hogy mihez kezdenének az önkormányzat „visszaszerzése” esetén. Az egyik, hogy megakadályoznák az Észak-Csepelre tervezett új híd építését. A másik, hogy m e g a k a d á l y o z - nák Észak-Csepel sport- és szabadidős fejlesztését is. Bár Észak-Csepel Karácsony Gergely szerint is ideális lenne a vízisportoknak, de amit a kormány szeretne, azt ők elvből ellenzik. A harmadik, hogy a csepeli nyugdíjasok számára ingyenes uszoda és strand, valamint a csepeli gyerekek számára ingyenes „luxusjátszóterek”, vagyis a Rákóczi Kert, a KRESZ-park vagy a kalózhajós játszótér fenntartását is megszüntetnék.

 

Utóbbiakról Horváth Gyula, ellenzéki listavezető írt többször. Kiemelte, hogy a csepeliek lecsúszott emberek, nincs igény „luxusjátszóterekre”. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?” – fogalmazott korábban. Jó hír, hogy az ígért megszorítások közül talán nem mindent vezetnének be. Erdősi szerint például a csepeli strand fenntartásához Soroksár önkormányzatától is hozzájárulást kérnének. Igaz, Csepel sem fizet Pesterzsébetnek a fürdőért – nem is venné ezt itt senki jó néven.

 

Az ellenzéki pártok tervei közül az egyetlen, ami egyedül hozzájuk kötődik, az a szociális lakótelepek terve. E szerint a négyemeletes házakra még egy szintet építtetnének vállalkozókkal. A lakások egy részét ők átadnák az önkormányzatnak, ezekből lennének a szociális lakások. A vállalkozók haszna a maradék ingatlan eladása, a társasházak haszna pedig a lift lenne, amit a ráépítés után építene a vállalkozó – amennyiben nem tűnik el közben. Az ellenzéki megszorítások tervei azért furcsák, mert az önkormányzat egyáltalán nincs rossz anyagi helyzetben – legalábbis jelenleg. A szociális lakótelepek ígérete pedig azért, mert 2005 és 2008 között telepítettek már át ide Ferencvárosból szociális bérlőket, ám annak nagyon nem lett jó vége. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 25. szerda, 11:49

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail