Nyomtatás

Zárható konténertárolók a Kiss János altábornagy utcában

Kategória: Közélet 2019. szeptember 20. péntek, 12:15

TBE 4286Zárható szemétgyűjtő konténertárolókat helyezett ki az önkormányzat a Kiss János altábornagy utcában, hogy a környezetet szebbé, kulturáltabbá tegyék. Korábban a lakók jelezték, hogy előfordult, illetéktelenek is idehordták a hulladékokat, a tárolók ezért hamar megteltek. Ráadásul a konténerek környéke is gyakran szemetes, elhanyagolt volt. A konténertárolók elhelyezésénél jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

Borbély Lénárd elmondta, hogy a konténertárolókat próba jelleggel helyezték ki. Bízik benne, hogy az intézkedéssel az utcaképet sokkal szebbé és barátságosabbá teszik ezzel a megoldással. Amennyiben ez beválik, és a csepeli társasházak a jövőben szeretnének ugyanilyen konténertárolókat, pályázatot hirdetnek meg, és az önkormányzat 50 százalékos támogatást biztosít majd részükre.

Az önkormányzat 32 darab ilyen hulladéktárolót rendelt meg, amelyeket a Kiss János altábornagy és az Erdősor utcában, valamint a Kozmosz sétányon tesznek ki. A tárolók zárhatóak, így illetéktelenek nem tudnak oda hulladékot dobni. Külön zárható a felső bedobó nyílás és külön a konténer be-és kirakására szolgáló nagy ajtók. A tárolók egy részére cigarettacsikk-tartót is felszereltek.

Ácsné Marócsik Ágnes, a Kiss János altábornagy utcai társasház közös képviselője szerint végre rend lesz a környéken, mert korábban az emberek nemritkán szanaszét dobálták a szemetet, a kukákat pedig fellökték. Cziránku Sándor gondnok feladata lesz, hogy saját kulcsával nyissa-zárja majd a konténertárolókat. A lakók igazi örömhírként fogadták az újítást.  

 

TBE_4127.jpg TBE_4188.jpg TBE_4214.jpg

TBE_4236.jpg TBE_4239.jpg TBE_4251.jpg

TBE_4284.jpg TBE_4286.jpg TBE_4289.jpg