Nyomtatás

Kampány-közjáték a piacnál

Kategória: Közélet 2019. szeptember 18. szerda, 10:22

 

kampany

Videóra akarta venni szeptember 7-én Takács Krisztián, ahogy Erdősi Éva kezet fog Borbély Lénárd polgármesterrel, ám a történetnek rossz vége lett. Eszükbe sem jutott a másik féllel egyeztetni, miközben a fideszes standnál személyes adatokat tartalmazó támogató aláíróívek voltak. Olyanok, amiket egyáltalán nem szabad jogosulatlan félnek lefotózni, videózni.

 

Ennek lett a következménye, hogy Ábel Attila alpolgármester eltakarta Takács Krisztián kameráját – és ezzel a személyes adatokat tartalmazó íveket – így Takács Krisztián lemaradt a kézfogásról. A szocialisták azonnal botrányt kiáltottak. Előbb elhíresztelték, hogy a polgármester és csapata elmenekült Erdősi Éva elől. Később, mivel ez a saját fotójuk szerint sem volt igaz, azt jelentették ki, hogy az alpolgármester lökdösődött, rátámadt Takács Krisztiánra. A vita könnyen véget érhetett volna, amikor a csepeli alpolgármester megmutatta Bangóné Borbély Ildikónak a videó képkockáját, ahol tisztán látszik: éppen aláírják az egyik adatlapot, tehát valóban ott voltak a standon. Ám Bangóné erre azzal válaszolt: de hát kampány van. Vagyis nem számít az igazság, csak az, hogy ki mit állít.

 

A hamis vádakból pár nappal később az a Szenteczky János készített lejárató szórólapot, akit két rendbeli, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt már jogerősen elítéltek, és korrupciós bűncselekmény vádjával áll még bíróság előtt.

 

Takács Krisztiánt szintén korrupciós bűncselekmény miatt ítélték el jogerősen, de elmarasztalták becsületsértések és magánokirat-hamisítás miatt is. Rá-adásul éppen ő volt az, aki korábban rátámadt Ábel Attilára és Nagy Lászlóra, lökdöste és plakátragasztóval kente össze őket, miután számonkérték a kormánypárti plakátok leragasztása miatt. • TK