Nyomtatás

Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

Kategória: Közélet 2019. szeptember 18. szerda, 08:54

 

borbely

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak.

 

Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, és többség a fővárosban és a képviselő- testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Negyedik interjúnkban arról beszélt, miért fontos az új híd, a Corvin csomópont és a HÉV fejlesztése, és miért kell ehhez háborúskodás helyett partnerség a fővárossal és a kormánnyal.

 

A folyók melletti nagyvárosokban irigyelt dolog szigetlakónak lenni. Az ingatlanok értéke többnyire kiugróan magas. Én hároméves koromtól élek Csepelen. Azóta hallom, hogy Csepel „kincses sziget” lesz, ha kihasználják az adottságait. Egyes adottságokat mi alakítunk. A csatornázottságon, aszfaltozott utak számán, az óvodák, iskolák, orvosi rendelők állapotán közvetlenül vagy fővárosi, állami, uniós segítséggel tudunk javítani. Vannak olyan fejlesztések is, amikhez annyira sok pénz, idő és energia kell, hogy a helyi önkormányzat ereje kevés. Ilyen az új Dunahidak építése, a Gubacsi híd felújítása, Észak-Csepel fejlesztése, a HÉV továbbvitele, felújítása. 2020 májusában befejeződik a gerincút folytatásának tervezése – állítja Borbély Lénárd.

 

A Corvin csomópont kétszintessé tétele szintén. Az új, észak-csepeli hidak tervei, valamint a Gubacsi híd felújítási tervei elkészültek. A Gubacsinál a vasúti híd és a sínpár van kritikus állapotban. A vonatok csak lépésben haladhatnak, emiatt az autósoknak sokat kell várniuk a Corvin csomópontnál. Logikus, hogy előbb újítják fel a vasúti hidat, és utána jön az autós híd újraépítése, a kerékpáros híd építése, valamint a Corvin csomópont kétszintessé tétele.

 

Számomra érthetetlen az ellenzéki pártok tiltakozása a hídfelújítás miatt – emeli ki Csepel polgármestere. Ha félretesszük a pártpolitikát, mindenki elismeri, hogy szükség van az új, észak-csepeli hidakra is. Negyven éve ígérik. Most, hogy döntés született, hirtelen ellenezni kezdte Karácsony Gergely és az ellenzék. Ugyanez van Észak-Csepel sport- és pihenő célú fejlesztésével. Mindenki érzi, hogy ez jó lesz, nőni fog Csepel értéke, megbecsülése.

 

Még Karácsony is azt mondja, hogy Észak-Csepel ideális a vízisportoknak.

 

Csak azért ellenzik, mert Budapestből kormányellenes lövészárkot akarnak. Egyedül a HÉV fejlesztését támogatják – egyelőre. De gondoljanak csak bele: ha a pártok elvből elleneznek minden más fejlesztési tervet, hogyan fognak a háborúskodás mellett megegyezni egyetlen egyről? Ellenségkeresés helyett józan partnerség kell a fejlesztésekhez, különben semmi nem fog megvalósulni – állítja Borbély Lénárd polgármester. • TK

Utoljára frissítve: 2019. október 16. szerda, 13:40