Hazugozás, átverés: súlyos állítások az ellenzéki belharcban

Kategória: Közélet 2019. június 20. csütörtök, 12:19

KaracsonyGyurcsanyA Demokratikus Koalíció hivatalos állásfoglalást adott ki arról, hogy Karácsony Gergely hazug és szószegő volt a párttal és Gyurcsány Ferenc pártelnökkel szemben. Mint kiderült, Karácsony az MSZP felé sem bontotta ki mindig az igazság minden részletét, ám a szocialisták ennek ellenére kitartanak mellette. A baloldal kedvence Kálmán Olga lett, aki bevallottan nem ért semmit a városvezetéshez, ám állítása szerint mégis jobban csinálná, mint akik értenek hozzá. Ha mégsem, legfeljebb 1,7 millió budapesti jár majd pórul Gyurcsányék kísérletezésében.

Az ellenzéki jelöltek mind egyetértenek abban, hogy élen járnának a melegfelvonulásokon. Karácsony Gergely még egy homoszexuálisoknak otthont adó bárt is nyitna a főpolgármesteri hivatalban. Ez szerinte odavaló, és a harmadik legfontosabb teendő ma Budapesten. Kálmán Olga azt is kifejtette: örül, hogy nem volt még polgármester, mert így legalább nem kell magyarázkodnia, hogy kik milyen háttéralkukat kötöttek körülötte. Ezzel újfent Karácsony Gergelyre utalt. A zuglói polgármester ugyanis rendszeresen próbál azzal kibújni a kényelmetlen kérdések elől, hogy ő csak az MSZP és a Fidesz bábjaként viselkedett – például a zuglói parkolási botrány ügyében.

Egy fontos „programpont” van, amivel az összes ellenzéki jelölt egyetért: a kormány fővárosi fejlesztéseinek megakadályozása. Bár ezek közül leginkább a Városliget felújításának megakadályozását emlegetik, nem szabad megfeledkezni arról, hogy számos Csepelt és a csepelieket érintő fejlesztés meghiúsítása is az ellenzéki tervek között van.

Lehet, hogy nem ért ahhoz, amit csinálni szeretne, de Kálmán Olgát erősíti a legjobban, hogy egy felmérés szerint őt választanák a legtöbben az ellenzéki jelöltek közül. Az Idea intézet szerint Kálmán Olgának 44 százalékos, Karácsony Gergelynek 26 százalékos, Kerpel-Fronius Gábornak 18 százalékos támogatottsága van, ha Tarlós István nem szerepel a listán. Tarlósra ugyanis – ahogy 2014-ben történt – sok ellenzéki is szívesen voksolna. Még az ellenzéki szavazók közül is sokan elismerik azokat a pozitív változásokat, amelyek 2010 óta történtek. Azzal sem ért egyet minden ellenzéki, hogy a fejlesztések meggátlása és a kormány aláásása, valamint a melegbárok támogatása legyen a leendő budapesti főpolgármester legfontosabb feladata.

A kerületi megállapodások újratárgyalása körül ugyanakkor nagy lett a csend. Ez azt sejteti, hogy ide helyeződik át a csetepaté, ha végre döntés születik a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről. Hazugozás, átverés: súlyos állítások az ellenzéki belharcban.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail