A DK bezáratná a Rákóczi Kertet, ha ősszel a baloldal nyer

Kategória: Közélet 2019. június 03. hétfő, 10:11

rakoczi

A mélyszegénységben élő csepelieknek semmi szükségük nincs olyan „luxusjátszótérre”, mint ami a Rákóczi Kertben épült – jelentette ki Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. A politikus a „luxusjátszótereket” bezárná: hagyná, hogy mindenki okulására az enyészetté váljanak. Úgy, ahogy az akasztói stadion.

Horváth szerint a városvezetés pénzügyileg „fogságba ejtette” a csepeli önkormányzatot akkor, amikor kulturált, szép és modern közösségi tereket épített. A nívó ugyanis szerinte túl magas a csepeli igényekhez képest. Fenntartásuk pedig drága, amit nem engedhet meg a szegénységben élő lakosság. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?” – fogalmazott a politikus. Horváth sorai miatt sokan felháborodtak, mert nem érzik úgy, hogy a csepeliek többsége mélyszegénységben, putrikban élne. A politikus által leírt, állítólagos nagy tiltakozást sem érzékelni a játszótér ellen. Sokkal inkább az örömöt látni – legyenek akár szegények vagy tehetősek a szülők. A kalózhajós játszótér, a KRESZ-park és a Rákóczi Kert ugyanis van olyan színvonalas, hogy nem kell más kerületekbe utazni ahhoz, hogy a gyerekek maradéktalanul és ingyen jól érezzék magukat. A politikus azon állítása sem állja meg a helyét, hogy ezt a pénzt lehetett volna szociális kiadásokra költeni, mivel nagy részét kifejezetten parkfejlesztésre nyerte el az önkormányzat.

A DK elnöke szerint Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester miatt igazságtalanul sok fejlesztési pénzt kap Csepel. Többet, mint más budapesti kerületek. Megválasztásuk esetén ezért ők bezárnák a „luxusjátszótereket”, hogy ugyanarra a sorsra jussanak, mint az akasztói stadion. „Miből fogja fenntartani az akkori önkormányzat ezeket a túlméretezett alkotásokat? Nem lesz rá keret! (…) Csepelen, és az ország más területén megtalálhatók lesznek majd az elhanyagolt, az enyészet által uralt alkotások (amilyen az akasztói stadion), és megtalálhatók lesznek az ez idő alatt megsokasodott nyomornegyedek (mint Háros egy része) is. Mindkettőt ugyanaz a népet fogságba ejtő, a realitásoktól elrugaszkodott beteges elme okozta” – fogalmazott. • TK

Utoljára frissítve: 2019. június 03. hétfő, 10:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail